Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cuketovo mangoldová směs

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

magdalenka magdalenka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie963 kJ /
230 kcal
Bílkoviny4,50 g
Tuky11,66 g
Vláknina12,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 19 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuľu pokrájame na céčka, dáme na olej, po chvíli smaženia pridáme ledabolo očistenú (alebo neočistenú - ako máme v zvyku, mladá sa nemusí) pokrájanú cuketu, prehadzujeme na oleji, nedusíme. Krok 2: Keď zosklovatie, pridáme mangold (zbavený vody po umytí) a pokrájané paradajky, necháme zavädnúť, osolíme, okoreníme, pridáme cesnak, premiešame.

Nedusíme dlho, nedolievame ani vodu, nevaríme lečo!

Zveřejněno 30. 6. 2014

Poznámka autora magdalenka

Podávame ako prílohu alebo aj ako samostané jedlo.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketovo mangoldová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVM5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cuketovo mangoldová směs

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kVM5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

krysařík 7. 9. 2014 11:10
Mangold je vynikající zejména pro ty, kterým vadí kyselina šťavelová obsažená ve špenátu. Čili použití všude tam, kde špenát.
Je buď listový, světle zelený se slabými řapíky.
Nebo je se silnými řapíky barvy bílé, červené nebo žluté.
Není problém koupit semínka a zasít, roste jak z vody. Prodává se i směs barev.
Ty silné řapíky jsou skvělé např. namísto bambusových výhonků do číny. Nebo jen tak na cibulce s vajíčkem. Nebo do polívky.....
Do listů se dá cokoliv zabalit namísto zelných či kapustových listů.
Nasekat, poházet anglickou slaninou, sýrem - vynikající slaný štrůdl.
Poházet na pizzu..........
Jde pěstovat i v kbelíku na balkoně.
Všechna listová zelenina je plná vitamínů a zdraví prospěšná.
:-):yes:

rozmarynaH: Mám radosť, že ťa recept oslovil. Vymýšľam s ním recepty, lebo je zdravý. A na pestovanie je nenáročný a rastie a rastie...Do mangoldu som sa tiež zamilovala, pred pár rokmi som ho nepoznala. Prvýkrát som ho jedla v Chorvátsku, kde nám ho často servírovali. Ale napr. moja mamka ho poznala, kedysi ho pestovali.

Mangold si pěstuji na zahrádce už asi 15 let. Báječná surovina do kuchyně:-p (do pěti minut hotová příloha). S cuketou jsem ještě nezkoušela, ale určitě to bude dobré:-p. Vyzkouším::yes:

Pochoutka:yes::-D:-))

Paráda:yes::-p

:yes: Super;-)
Niečo o mangolde nájdete aj tu http://www.toprecepty.cz/clanky/210-zelenina-menej... ;-)

Niečo o mangolde...http://cs.wikipedia.org/wiki/Mangold
Je nenáročný na pestovanie a veľmi zdravý...teraz olamujem listy na vlaňajších dvoch rastlinách, ale už dorastá nový mladý. Z troch rastlín nakŕmim rodinu po celý rok, stále dorastajú nové a nové listy. Ja som sa s ním zoznámila nedávno, informácie mi poskytli Andrea aj tejaja, tie sú skúsenejšie záhradníčky.
Ak vás recept zaujal, som rada. Použite čersvý listový špenát, ak máte k dispozícii.
Vďaka za vaše komenty i body.

Magdičko,moc chutně jsi to připravila:-p:-K:yes:
Pokud jsme přes víkend doma,tak manžel vždy v sobotu jede na trh pro čerstvou zeleninu.Špenát je u každkého stánku,ale na mangold také ještě nikdy nenatrefil;-(

pipre: Já už se na něj několikrát taky ptala a i tady, možná Magdalenky, ale u nás fakt není. Dokonce ani polníček nevidím..

Já se přiznám, že jsem na mangold ještě nenatrefila, ale jinak všechno ostatní znám a můžu :-):yes:+

spagetka:;-)

Poslední dvě slova v receptu sa mi naozaj páči :-D:-D, máš ale pravdu. Na co zbytečně podlévat, vody je v zelenince dost, ukládám, neb je to dietka jak vyšitá - myslím jen ta zeleninka (i když to stehýnko, jééé:-*:-*:-*:-D:-D:-D) :-p:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
cuketovo mangoldová omáčka, mangoldová polívka, mangoldová polívka recept, mangold s cuketou, mangoldová pizza, mangold s cujetou, cuketovo mangoldová omáčka na těstoviny, mangoldová zavařenina, cuketovo papriková směs, jak zasít mangold a pěstovat, cuketovo mangoldová, mangoldová polévka, lada hruška cuketa, polévka z mladého hrášku

Suroviny:
cuketa, mangold, cibule, rajče, česnek, olej, sůl, pepř,

Přidat fotografie receptu