Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečený vepřový jazyk

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

volente

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba tepelné úpravy: 150 min

150 min (150 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 789 kJ /
906 kcal
Bílkoviny7,36 g
Tuky84,66 g
Vláknina16,56 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy24,94 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyk podélně rozřízneme ze spodní strany, potřeme česnekem utřeným se solí, a vložíme špalík slaniny. Krok 2: Tenkým nožem propíchneme napříč a kratšímy kousky slaniny prošpikujeme. Krok 3: Skládáme do víka pekáčku. Krok 4: Posypeme kořením dle své chuti, na závěr zasypeme nadrobno nakrájenou cibulí. Krok 5: Necháme odležet minimálně 12 hodin v chladnu (lednička), pozor na silný odér čeneku. Před pečením obrátíme rychlým pohybem do správné polohy a posypeme kořením i z druhé strany. Krok 6: Dáme péct do vyhřáté trouby bez předchozího podlévání. Kontrolujeme a v případě potřeby podlijeme malým množstvím vody. Pečeme asi 1,5 hodiny, na posledních pár minut je možné sundat víko pro vytvoření kůrčičky. Servírujeme s knedlíkem, bramborem, nebo rýží. Co zbyde je výborné i druhý den, studené, na tenké plátky s chlebem.Přeji dobrou chuť

Zveřejněno 2. 7. 2014

Poznámka autora volente

Je to můj recept o kterém moje žena (profesionální kuchařka) před lety řekla že se to nebude dát jíst. A od té doby to jíme a chutná nám :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7OO

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečený vepřový jazyk

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7OO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Již se jazyky pečou a už teď musím říct, že to bude mňamka. :yes: Určitě nedělám naposledy ;-)dávám bodík :yes:

Vepřový jazyk kupuju dost často, nikdy mu ale nestačilo ke sloupnutí jenom spaření, vždy krátce povařit. No možná má někdo jinou zkušenost.

Jazyky kupuji většínou již bez blanky, maximálně je dočistím. Kůže jazyka je tužší, ale po 1,5 - 2h pečení, podle velikosti, je snadno konzumovatelná i pro nás s totální náhradou chrupu. :-))
Naložení je nutnost, min. 12h, lépe 24h. Přeji dobrou chuť.

Tak jsem zkoušela,spařit nepomúže,Malinko předvařila,sloupla a naložila.Luxusní.Jo a v pomaláči 4 hod na LOW.:yes:

Určitě taky udělám, jazyk máme moc rádi. Jen bych taky ráda věděla kdy se loupe :-p

mika59:protože tady autor nepvaří jazyk - tehdy se loupe po uvaření, tak bych ho spařila, aby se blanka pročila a šla sloupnout. Někdy ale pokud máte mladé tenké jazyky, tak by stačilo jen propíchat - autor to uvádí - a to by mělo stačit. Záleží prostě na kvalitě masa.

Ještě jsem se zapoměla zeptat kdy se jazyk
loupe,po upečení?

Tak to vypadá lákavě,určitě vyzkouším.

Tématické fráze:
veprovy jazyk peceny, peceny veprovy jazyk, vepřovy jazyk na grilu, vepřový jazyk, vepřový jazyk recept, veprovy jazyk recepty, vepřové jazyky, grilovaný vepřový jazyk, peceny jazyk, peceny veprovy jazik, recept na vepřový jazyk, grilovaný jazyk, grilovaný jazyk, vepřové jazyky recept, pečené vepřové jazyky, recept vepřový jazyk, top recepty vepřový jazyk, vepřové jazyky recepty, jazyk pečený, jak spařit vepřový jazyk

Suroviny:
jazyk vepřový, slanina, česnek, sůl, koření grilovací, cibule

Přidat fotografie receptu