Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brambory s brynzou a smetanou

Hodnocení receptu je 4,9 (22×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie19 163 kJ /
4 580 kcal
Bílkoviny106,75 g
Tuky362,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 7,02 g
Sůl18,25 g
Sacharidy212,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem. Krok 2: Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, pekáček vymažeme máslem. Krok 3: Na dno pekáčku naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, potřeme brynzou se smetanou posypeme částí vyškvařené slaniny. Postup opakujeme a končíme bramborami. Krok 4: Pokud nám ještě zbyla slanina, posypeme brambory a zalijeme zbytkem brynzy se smetanou. Pečeme dorůžova.

Zveřejněno 4. 7. 2014

Poznámka autorky JanaDorazinova

Vím, že je tady podobný recept od Magdalenky, ale tam je použito mléko a vajíčka. Tahle verze je taky skvělá :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s brynzou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqLl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brambory s brynzou a smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QqLl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Dobrý nápad

Tak chytří jste všichni, vy lingvisté. Ještě abyste uměli také vařit, o to tu myslím jde. Hezký den všem

Tereza Blazkova: Moc děkuji!! :-):yes:

Jani :-), skvělý a jednoduchý receptík. Moc jsme si pochutnali :yes:. +13 a fotečka ;-):yes:.

tejaja: Včera jsem dostala ze Slovenska od kámošky kostičku BRYNDZY a ještě večer, po tomhle příspěvku jsem se šla podívat do lednice :-D a dnes jsem si u nás koupila BRYNZU, takže si myslím, že vše je v pořádku. A jak píše Jarda, obojí mám ráda :-D :yes:

Česky - brynza , slovensky - bryndza. Já mám rád oboje;-)

Jana Remkova: Slováci majú bryndzu, to je fakt, ale čeština hlásku "dž" n "dz" nemá, nie? Myslím ale, že je to jedno, podstatný je recept a s bryndzou je všetko dobré.:-);-)

dandy: Podívala jsem se ještě do Slovníku spisovné češtiny - uvádí se jediný český spisovný tvar brynza ;-)

správně je BRYNDZA :-);-)www.toprecepty.cz

Mňam,tak toto by rozhodně chutnalo i mě:-p:yes::-K

savlinka: Budu se těšit :-)

Jani:yes::yes::yes:tak to opravdu někdy uvařím:yes::yes:

Drobek: v poho ;-)

Drobek: To vůbec nevadí!! :-) O nic nejde :-)

Jana Remkova: Omlouvám se Petra Ku má pravdu. Já to nesledoval celé. Stydím se hluboce. :-((

Petra Ku.: Nojo, to jsem splet. Totiž, nekoukal jsem na celé. :-((

Drobek: Já se dneska mimořádně taky dívala na Vaření s Tescomou,ale tam dělali nějakej koláč naslano se zelím, zalitý rozšlehanou bryndzou se smetanou,ne? ;-)

Drobek: Opravdu?? neviděla jsem! Néé, Je to v magazínu Albert, ale taky jsem si to malinko upravila :-)

:-)) Nádherné brambůrky, s brynzou jsem ještě nezkoušela. Podle fotky budou mňamozní :-D :yes::yes:

Tak tohle bylo dneska na Snídani s Novou Vaříme s Tescomou. Oni od tebe opisují?

Já jsem taky s pánvičkou moooc spokojená :yes::-)
Jinak skvělý recept, jako vždy :yes::-p, ráda ho vyzkouším :-p:-K

spagetka: Jasně, manželovi jsem dělala nedávno plněné brambory s brynzou a šunkou a také tam byla slanina, jen jsem ji dala nahoru na brambory a pak stranou. A jak mu chutnalo :-) Toto je rychlejší a jednodušší, ikdyž chuťově trošku jiné. On rád zapékané brambory, takže si je může udělat i sám takto, ikdyž bez slaniny, když nebudu doma :-)

pipre: Jani, neboj se přizpůsobit si recept svým potřebám. Prostě slaninu vynech. Mně když se nějaký recept líbí, tak si ho prostě taky přizpůsobím, pro dia anebo i dnu udělám podle své potřeby. Nedá se nic dělat, ale jako inspirace to je dobré :yes::yes::yes:
Recept není dogma ;-);-)

To by mi chutnalo, protože s brynzou zapečené brambory mám ráda. Zase jiná variace jídla brambor zapečených s brynzou, než tu mám já :-). Jen manželovi se bojím slaninu, ikdyž v receptech na dnu je, tak fakt nevím. Tu asi dám až nahoru jen aby pustila tuk na vůni a pak ji dát bokem.:yes:+

magdalenka: Děkuji Magdi a zkus někdy i tady tuhle verzi;-)

spagetka: Přiznávám se dobrovolně :-D Je skvělýýýý! :-D ;-)

Nepochybne skvelé...:yes:

Přiznej se dobrovolně, žes to dělala v tom litinovém dárečku z topek? :-D:-D:-D
Jinak cokoli z brambor a i brynzy :yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
brynza recepty brambory, zapecene brambory s brynzou, brambory s brynzou, brambory zapečene s brynzou, recepty s brynzou, brynza recepty, zapečená brynza, zapečené brambory s bryndzou, mytaste.cz, brynza s brambory, zapékané brambory s brynzou, recepty s bryndzou, recept brambory s brynzou, recepty z brynzy, recepty z brynzou, recept s brynzou, brynza s bramborem, brynzove zapecene brambory, brynzové brambory, vareni s brynzou

Suroviny:
slanina, brambory rané, máslo, brynza, smetana ke šlehání, sůl, pepř, majoránka

Přidat fotografie receptu