Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dlouho pečená plec na tymiánu

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Tanicka Tanicka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 851 kJ /
1 159 kcal
Bílkoviny167,64 g
Tuky34,65 g
Vláknina24,32 g
Cholesterol 520 mg
Sodík 423 mg
Sůl0,80 g
Sacharidy39,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Den předem si maso naložíme: potřeme olivovým olejem, posypeme solí, pepřem, kmínem a sušeným tymiánem a celé obalíme v česneku. Krok 2: Druhý den si předehřejeme troubu na 150 stupňů, maso pokryjeme kolečky cibule a asi čtvrtinou připravené cukety – během pečení se zcela rozvaří a vytvoří nám výbornou hustou omáčku. Krok 3: Zbytek cuket si nakrájíme a prosolíme – později je použijeme jako přílohu k masu. Krok 4: Plec vložíme do vyhřáté trouby a necháme tři hodiny péct. Po 3 hodinách přisypeme k masu nakrájenou cuketu a pečeme ještě půl hodiny. Poté vypneme, ale jídlo necháme ještě uvnitř dojít – klidně další dvě hodinky, aby se masíčko rozpadalo :-)

Zveřejněno 6. 7. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dlouho pečená plec na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVgR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dlouho pečená plec na tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVgR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
vepřová plec na tymiánu, dlouho pečené maso, jak dlouho se peče vepřové maso, jak dlouho se pece veprova plec, naložená vepřová plec, pečené plecko, pomalu pečená vepřová plec, dlouze pecene maso, vepřová plec pomalu pečená, pomalu pečené vepřové plecko, jak dlouho peceme veprove maso, plec na tymianu, jak dlouho se peče plecko, veprova plec jak dlouho pect, pomalu pečená plec, dlouho pečené vepřové maso, pomalu pečená hovězí plec, jak dlouho peceme veprovou plec, pečená plec vcelku, pečené plecko vcelku

Suroviny:
plec vepřová, cuketa, cibule, česnek, tymián čerstvý, kmín celý, sůl, pepř, olej olivový

Přidat fotografie receptu