Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia zo zemiakového cesta

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vybusna vybusna

Středně náročný

Suroviny

Porce: Okruhla forma 24 cm

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 224 kJ /
1 010 kcal
Bílkoviny31,80 g
Tuky5,16 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy203,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V 50 g teplé vody rozmícháme droždí a vylijeme k 90 g hladké mouky. Vypracujeme hladké těsto, hrudku cesta přikryjeme fólií a necháme kyne, dokud nezdvojnásobí objem. Trvalo to asi 40 minut. Krok 2: Brambory očistíme a uvaříme ve slané vodě. Vody dáme tolik, abychom získali, těch 130 g. 70 g brambor rozmačkáme s pár lžícemi zachycené vody na kašu a vložíme ji ke kváskovému těstu a přidáme ještě 160 g hladké mouky. Krok 3: Přilijeme polovinu bramborové vody a začneme vypracovávat těsto. Doporučuji přilévat vodu po částech a vypracovat řidší, ale kompaktní těsto. Těsto přikryjeme a dejte kynout, dokud těsto nezdvojnásobí cca 1,5 hodiny. Krok 4: Těsto pomyslně rozdělíme na tři rohy, první natáhneme co nejdál, tak aby se neprotrhl a zahneme jeho roh do středu. Takto zpracujeme všechny tři rohy. Postup zopakujeme na stranách, které netvořily rohy. Krok 5: Rukama vytvarujeme bochník a převrátím jej tak, aby byly záhyby na spodku. Bochník přikryjeme čistou utěrkou a znovu necháme kynout nějakých 20 minut. Krok 6: Připravíme si kulaté formy s průměrem 28 cm, ale lepší bude 24 cm. Formu vymažeme bohatě tukem, nebo máslem a vysypeme hrubou moukou. Bochník přendáme do formy a zlehka ho stlačíme a roztáhneme dlaněmi. Krok 7: Cherry rajčata rozřízneme na polovinu, červenou cibuli nakrájíme na tenké proužky, očištěný česnek naplátkujeme na hrubo i jarní cibulky, i s kouskem zeleného a ​​odřízneme čisté hlavicky. Krok 8: Do focaccie vtlačíme rajčata, kolečka a hlavičky cibule, kousky česneku a bohatě posypeme jehličkami rozmarýnu. Všechno rukami vtlačíme do těsta a necháme znovu kynout 30 minut. Krok 9: Dáme péct do vyhřáté trouby (180°C) dokud není povrch chlebového koláče zapečený do tmavě zlatavou (v mé plynové troubě to trvalo 45-50 minut). Necháme vychladnout na mřížce. Chléb je vysoký, dá se pohodlně rozřezat a naplnit čím chcete.

Zveřejněno 6. 7. 2014

Poznámka autorky vybusna

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3247

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia zo zemiakového cesta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mV0O

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia zo zemiakového cesta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mV0O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
cesnakove kolace, focaccia brambory, bezlepkova focaccie recept, focaccia brambor recept, s čím se jí focacia, foccacia bochník, focaccia recept, zemiakove cesto sk, focacca a oblozenie, recepty-kolace slane zo zemiakoveho cesta

Suroviny:
mouka hladká, voda, droždí čerstvé, mouka hladká, brambory, sůl, rajče, cibule červená, česnek, cibulka jarní, rozmarýn

Přidat fotografie receptu