Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ježečci z parního hrnce

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 662 kJ /
397 kcal
Bílkoviny61,10 g
Tuky12,80 g
Vláknina5,18 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 157 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy8,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si rýži v misce zalijeme vodou a necháme ji dvě hodiny máčet. Pak ji scedíme, vsypeme do utěrky a necháme vysušit. Krok 2: Do masa přimícháme nadroboučko nasekanou cibuli, rozetřený stroužek česneku, sůl a koření. Krok 3: Maso dobře prohněteme a rozdělíme na tři stejné dílky. Krok 4: Z každého dílu vytvarujeme oválek, na jedné straně ho trochu protáhneme, to bude čumáček. Krok 5: Oválky obalíme v osušené rýži, jen hlavičku necháme holou a na ní vytvoříme očka z hřebíčků a čumáček z nového koření. Krok 6: Ježečky opatrně vložíme do nádoby parního hrnce, do spodu nalijeme vodu a časovač zapneme na 35-40 minut. Krok 7: Na tento recept rozhodně použijeme rýži basmati, s jiným druhem rýže by efekt bodlinek nebyl takový.

Zveřejněno 7. 7. 2014

Poznámka autorky Angel 666

Inspirace z ruského webu, je to jeden z prvních experimentů s parním hrncem, mojí výhrou ze soutěže.

A tímto ještě jednou za výhru děkuji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježečci z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVg5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ježečci z parního hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jVg5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

výborná vychytávka,děti určitě potěší :-)

Jituško,tak ti jsou teda boží:-*:-D:-p
Parní hrnec jsem kdysi dostala od jedné milé Topačky a ráda v něm vařím.Zvlášť,když je to pro více strávníků:-)
Vnoučat je momentálně plný barák,mleté mám také,tak Ti velce děkuji za báječnou inspiraci:-*:yes:

:-O:-D:yes:

Krásní ježečci:yes:;-), super nápad;-)

Roztomilí ježečci :-):yes: +11

:yes:,jsou nádherní, nemám parní hrnec,ale rýžovar s nádobou na napařování a tak to prubnu,snad to výjde. Dělám v něm běžně buchty na páře,povedou se určitě i ježci. Miluji takové recepty a uplně mě to nakoplo tak dík za inspiraci.+9

Jituš, udělala jsi krásné albínky:yes::-D

Fakt boží:-D:-D:-D:yes:

Výborný nápad:yes:;-) Až je tých ježkov škoda zjesť. :-D

To je krásně praštěný, ty budu muset udělat vnoučkovi, ten bude nadšenej.:-)

Je to super určitě to udělám vnoučátkům :-K :yes:

Eliška Havelková 8. 7. 2014 06:18
Ježečci jsou krásní, poprosím maminku, aby je uvařila dětem. Díky za inspiraci!:-):yes:

nápadité, detičky musia byť nadšené.:yes:

Jezecci jsou fakt nadherni:-O urcite udelam a posilam bod:yes: Cukrovi jezecci jsou oblibeni, ale ne vzdycky je na sladky chut. Tohle je krasny reseni, kdyz je chut na maso

Jé, ti jsou hezcí :yes::-)

Tématické fráze:
parní hrnec recepty, jak vysušit mořského ježka, recepty z parního hrnce, recepty pro parní hrnec, recepty na jidlo z parniho hrnce, jídla z parního hrnce, recepty na parní hrnec, napařovánív parním hrnci, buchta v ryžovaru recept, buchty z parního hrnce, jídla pro děti na parní hrnec, napařování kynutých knedlíků, recepty parní hrnec, recept v parním hrnci, jídla z parního hrnce recepty, reepty ná pární hrnec, ryzovar buchta, buchta v parnim hrnci, buchta z hrnce, mlete maso v parnim hrnci recepty

Suroviny:
maso vepřové mleté, cibule, česnek, sůl, pepř, koření do mletého masa, rýže basmati, koření hřebíček, koření nové koření

Přidat fotografie receptu