Suroviny
Porce: cca 12
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 228 kJ / 5 552 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,22 g |
Tuky | 237,59 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 745 mg |
Sůl | 3,01 g |
Sacharidy | 747,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: KORPUS: Žloutky oddělíme od bílků. Cukr, olej a žloutky ušleháme. Po chvilce přidáme rum a zamícháme. Poté přidáme mléko a mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva. A nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravené těsto vlijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy.
Krok 2: Těsto rozdělíme do 2 různě velikých kulatých forem tak, aby mělo stejnou výšku. Když je korpus hotový, rozřízneme oba korpusy v půli a postupně plníme.
Krok 3: KRÉM: Mascarpone, jogurt a zakysanou smetanu vymícháme dohladka, přidáme cukr a ztužovač a ještě dobře promícháme. Nakonec přidáme strouhanou čokoládu.
Krok 4: Korpusy plníme tak, že potřeme patro krémem a narovnáme na něj umyté překrojené jahody. Potom přikryjeme jahody vrstvou krému tak, aby byl povrch hladký a přiklopíme druhým patrem. Korpusy k sobě přilepíme krémem. Nakonec potřeme krémem i celý dort dort a nazdobíme. Motýlky jsem vykrájela z vyváleného fondánu a namamlovala pomocí potravinářských barev rozpuštěných v alkoholu.
Zveřejněno 11. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort s motýlky pro babičku (bez fondánu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDg6
Moje poznámka
Dort s motýlky pro babičku (bez fondánu)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZDg6
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 6 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 13 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 13 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 15 hodinami
Tématické fráze:
jak nazdobit dort,
dort s motýlky,
domácí fondán na dort,
krém pod fondán,
příprava fondánu,
dort s fondánu,
dort z fondanu,
jak nazdobit kulatý dort,
krémy na dorty pod fondán,
jak nazdobit dort-motýla,
jarní dort s motýlky,
dorty z fondanu fotogalerie,
dorty s motýlky,
dort s motylkama,
domáci fondán,
fondány na dort,
jak nazdobit dort krémem,
dorty bez fondanu,
krém na dort pod fondán,
dorty z fondánu
Suroviny:
olej,
cukr moučkový,
vejce,
rum,
mouka polohrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
mléko,
jogurt bílý,
mascarpone,
smetana zakysaná,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
ztužovač,
čokoláda,
jahody čerstvé
Komentáře (9)