Hlučínské koláče
Suroviny pro 60
60
Nutriční hodnoty
Energie | 88 396 kJ / 21 128 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 487,30 g |
Tuky | 894,46 g |
Vláknina | 177,40 g |
Cholesterol | 3,59 g |
Sodík | 9,30 g |
Sůl | 22,79 g |
Sacharidy | 2 693,36 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Jedná se o slavnostní (tedy drahé…, jenom toho cholesterolu co je v nich!!!) koláče, které se na Prajzké pekly původně asi 15 cm velké. Pro tuto velikost je na jeden kousek potřeba 80–100 g těsta. Na1 ks, v dnešní době obvyklé velikosti, je potřeba asi 40 g těsta a kdo si chce s koláčky opravdu vyhrát, tak vezme 20 g těsta na kus… Stojí psáno, že z 1 kg mouky vyjde 60 až 65 koláčků. Mně se vedle 4 ks maxikoláčů podařilo nacpat na plechy ještě dalších 60 midi a minikoláčků. Práce mi vzala 3 hodiny života! Pravda, s tím zdobením jsem se moc nepáral…
A až po upečení mi doplo, že ta drobenka je vlastně skoro čistokrevné linecké těsto!
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 2. 2022 09:41
24. 5. 2020 15:45
17. 3. 2018 14:36
17. 3. 2018 14:08
17. 3. 2018 13:16
17. 3. 2018 12:40
No, nerad obtěžuji...
...kór dyž už tak su mnohdy otravné jak svítiplyn...
zizala:
Jj, díky Editě si rozumíme
Ale škoda, že je tomu tak a ne jinak, že
17. 3. 2018 12:24
Edit. : Pardon, zmýlila jsem se, cizí fotku nevidíte, takže ji nemůžete označit.
17. 3. 2018 10:59
Nebo pak napsat některé z nás vzkaz
17. 3. 2018 10:52
Vaše fotečka je obzvláště vypečená, tak jsem ji umístil na titulní místo
TECHNICKÁ
Abych, jako autor a do jisté míry i správce tohoto receptu, mohl umístit na PRVNÍ místo CIZÍ obrázek, smazal jsem SVOJE původní obrázky, uložil CIZÍ obrázek a pak teprve vložil SVÉ původní obrázky.
Tady to bylo relativně jednoduché (leč pracnější), ale jak postupovat, pokud by CIZÍCH obrázků bylo např. sedm a já bych chtěl dát na první místo ten prostřední z nich...
1. Je to v možnostech samotného autora? Pokud ano, tak jak se to dělá??
2. Áááá nééébo výměnu lze provést pouze za spoluúčasti moderátora či dokonce administrátora, he???
Děkuji
16. 3. 2018 22:47
19. 3. 2017 13:08
31. 7. 2014 16:14
Ale to hledání to mi dalo zabrat, sem snad kvůli tomu aj nespala a ano recept je super, srozumitelný a hlavně ty fotečky jsou krásné.
30. 7. 2014 13:05
30. 7. 2014 12:51
pak jsem teda dělala z drobenky už jenom kostičky, protože to správné zdobení mi prostě nešlo.
Jenom mne ještě zajímá - proč se ten vlahý tuk dává až do téměř vypracovaného těsta? To jsem nepochopila. Já ho tam prskla hned - všechno dohromady do pekárny.
17. 7. 2014 01:35
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 3 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 5 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 5 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 7 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 8 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Peřinková buchta s pudinkem
LucieLP uvařila před 24 minutami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Katerina98 uvařila před 1 hodinou
Brambory dušené na másle
Robyjika uvařila před 1 hodinou
Rybízový hrnečkový koláč s drobenkou
Madleova uvařila před 1 hodinou
Kapustová polévka s červenou řepou
ing.zdenek.trojan@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Polská omáčka s vepřovým jazykem
daninako uvařila před 2 hodinami
Lahodné kuře-pečené v marinádě
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Hlávkový salát se škvarečky
dexulka uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Zdenka13 uvařila před 3 hodinami
Kynuté jahodové knedlíky
Jamca uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Horká domácí čokoláda zlepší náladu, zahřeje a dodá energii. Poradíme, jak ji udělat nejlepší a čím ji dochutit
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Honzovy buchty: Klasika, která nikdy neomrzí. Poradíme, jak je upéct se skvělou náplní
Další recepty
Tématické fráze: recept na kolace hlučínské koláčky čím zahustit povidla hlučinske kynute kolače posypka na hlucinske kolace koláče recept slavnostní koláč slavnostní kolače kolace jak se dělají koláče prajzké koláče hlučinské koláč s tvarohem hlučínské koláče na plech hlušínské koláče čím zahustit jablková povidla drobenka na hlučínské koláče svatebni kolacky hlucinske jak zahustit povidla hlucinska posypka slavnostní koláčky
Suroviny: mouka polohrubá, mouka hladká, cukr krupice, máslo, sádlo, olej, droždí, sůl, mléko, žloutek, vejce, mléko, mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, tvaroh, cukr moučkový, žloutek, rozinky, sůl, kůra citronová, máslo, mák mletý, mléko, cukr, rozinky, sůl, kůra citronová, skořice, máslo, rum, piškoty, povidla švestková, cukr krystal, sůl, máslo, rum, perník
Hlučínské koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/77MA
25 názorů