Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní vepřové závitky

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

SKADINKA

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 383 kJ /
2 243 kcal
Bílkoviny186,72 g
Tuky144,22 g
Vláknina25,20 g
Cholesterol 680 mg
Sodík 2,15 g
Sůl5,01 g
Sacharidy39,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Houby důkladně očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli nasekáme nadrobno, slaninu nakrájíme na nudličky a osmahneme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přisypeme houby, ochutíme solí a pepřem a opékáme asi 8 minut. Poté odstavíme. Krok 2: Vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Lžíci hub dáme stranou, zbylé houby promícháme s mletým masem, přidáme také vejce, oregano a nasekanou petrželovou nať a vše ještě jednou promícháme. Krok 3: Houbovou směs rozdělíme na plátky masa, plátky zabalíme a upevníme párátkem. Na dno pekáčku dáme zbylou houbovou směs a navrch naklademe závitky. Krok 4: Všechno podlijeme vývarem a vložíme do rozpálené trouby. Přiklopíme pekáčkem a dusíme doměkka. Během dušení znovu podlijeme vývarem. Hotové závitky vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme zbylým vývarem a ještě povaříme. Závitky naklademe na talíře a přelijeme omáčkou.

Zveřejněno 19. 7. 2014

Poznámka autorky SKADINKA

ja si dala jako přílohu vařene brambory a byly stejně dobré.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN56

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní vepřové závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rN56

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

děkuju ale na nějake vhodně přiležitosti ideální:-)

Silvi,závitky podle složení surovin musely být moc dobré,já bych si teda pochutnala,mňam:-p:yes::yes:

Jasne, mate pravdu, priste dame kureci, uz se tesim!

rozdíl je jen v mase a použité příloze

SLADINKA: Muzete mi vysvetlit, jaky je rozdil mezi Vasim receptem na hovezi zavitky (vlozenym 11.01.2014) a timto? Krome pouziteho masa, jsou vsechny suroviny identicke,vcetne postupu, nemam slov.....Mozna ano, hodilo by se neco pikantniho.....

xxx: Ještě jednou a naposled k tomuto tématu. Ano, je důležitá chuť. Přečtu si suroviny, postup vaření a rozhodnu se, zda to udělám, název je vodítko, nikoli závazek. PRÁVĚ PROTO, ŽE JSME NA VAŘENÍ, ne na diskuzi o významu slov, kde se stejně nedohodneme. Navrhuju, uvařte a udělejte pikantní dle svého. Dodejte recept.:yes:
Jinak prosím, pokud dojde k neustále do kola se opakující diskuzi, skutečně patří na Diskuzní fórum.
Uznávám ale jedno, příspěvky jsou psané slušnou formou, bez urážek, což je dobře.:yes::yes::yes::yes::yes:

spagetka: Neni dulezity nazev lec chut? No, nevim, jsme na webu o vareni, ne v hospode, kde projde vse, diky "povznesene" nalade zakazniku.

že neviete ako som to myslela to jste si potom neprečital moj prispěvok. pikantní je jen lehce výrazne. ostre je už trochu víc ne. to dá rozum:-//

píšte si čo chcete, ale nazvať jedlo pikantným len preto že je tam "Mletý pepř" je hlúposť. To môžete väčšinu jedál nazvať pikantné, kedže tam ide "Mletý pepř"

Uniká Vám však podstata námietky (aj pri iných názvoch receptov), nemôžete veci nzývať menami bez toho aby to malo racionálny alebo aspoň zvykový dôvod, a potom sa ešte aj čudovať že niekto s tým nesúhlasí.

Ja chápem že každý má iný prah toho čo považuje za pikantné, len neviem ako by autor tohto receptu potom nazval jedlo kde ide obyčajná feferónka, alebo habanero?

spagetka neposielajte ma na nejakú diskusiu, keď sa vyjadrujem k tomuto receptu. Ide vám predsa o počty zobrazenia a zotrvania na stránke - čiže o predanú reklamu

XXX: ???: "Největší slabinou Scovilleho organoleptického testu je jeho nepřesnost zapříčiněná lidským prvkem." Z uveřejněného odkazu. "Význam slova "pikantní": - → jemná, ale výrazná chuť (nakyslá, pálivá, sladkokyselá) - zapříčiněná pro někoho výrazným kořením, pro někoho jen bylinkami, jiný už jen sůl a pepř považuje za pikantní".
Ovšem myslím, že není důležitý název receptu, ale jeho chuť. Tudíž nenapadejte název, ale: uvařte, ochutnejte, pak kritizujte.
Pokud chcete dále pokračovat v tématu o pikantnosti a chuti, přesměrujte se na diskuzi. Děkuji za autora i ostatní kuchaře.

hanes24 jasně každý dle své chuti :-)

Dávám bod a udělám, ale ještě pikantnější, takovým říkám potom " hurá papula", ale mohu i pikantní:-!:-!

pikantní znamena pro mě lehce palive. kdybych chtěla tak snad napíšu ostre vepřové závitky. nebo jen vepřové závitky ne :-//

???: Evidentne spagetka a SKADINKA patri do tech zbyvajicich 10%.

samozrejme že existuje definícia pikantnosti
http://cs.wikipedia.org/wiki/Scovilleho_stupnice
a preto je otázka že prečo je tento recept pikantní úplne oprávnená

a ak by ste toto mali v ponuke - menu tak 90% ľudí sa bude pýtať to isté

děkuju spagetka

xxx: a co měla autorka odpovědět? Pojem "pikantní" je u každého homo sapiens jiný. Existuje snad definice pikantnosti? Těžko. Chuťové vjemy má každý jedinec naprosto rozdílné.

Aha, zajimava odpoved!

protože jsou asi trochu pikantnější

Proc pikantni??

děkuju :-)

Vypadá to zajímavě vyskouším :-p:yes:

Tématické fráze:
vyznam slova pikantni, co se zbylým vývarem, závitky z vepřové kýty, pikantní závitky, nejlepsi veprové houbove závitky, slovo pikantni, vyznan slova pikantní jidlo, vyznan slova pikantní, veprove zavitek na houbach, že!ne zavitky, závitky z vepřové kýty a mletým masem, pikantni veprovy zavitek

Suroviny:
houby čerstvé, cibule, slanina, olej, sůl, pepř mletý, kýta vepřová, maso vepřové mleté, vejce, koření oregáno, petržel, vývar, mouka hladká, knedlík houskový

Přidat fotografie receptu