Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá buchta

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 759 kJ /
4 244 kcal
Bílkoviny86,38 g
Tuky163,86 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 903 mg
Sůl2,42 g
Sacharidy585,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny přísady na náplň smícháme v míse a nalijeme na marmeládou namazané těsto. Krok 2: Pečeme na 180°C 30 minut, pak ztlumíme na 150°C a dopékáme dalších cca 15 minut.

Zveřejněno 7. 3. 2009

Poznámka autorky Paprika

Je to velmi šťavnatá (mokrá) buchta a splnil se mi s ní sen. Já ji upekla a ona za chvíli zmizela!

Recept jsem dostala od Haničky -kolegyně v práci a ona ho dostala mailem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWQM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWQM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (55)

Povedlo se úplně perfektně, je to ňamka:-).Dávám bodík:yes:

Tak s těstem se mi pracovalo hrozně blbě, lepilo se a nešlo mi to vůbec napatlat na plech,ale vyzrála jsem na to, napatlala jsem to tam přes potravinovou fólii:-)).Už je v troubě:yes:

Blanko - :-O tak to se někde stala chyba:-//. Peču ji opravdu cca 45 min.

ustu buchtu pecu 1.30min a stale neni pecenatoprecept.cz

jana.dre 8. 3. 2012 12:10
Výborná rychlá buchta, právě jsem ji dodělala a hned jsme se do ní pustili :-). Mohu jenom doporučit :-) Příště budu dělat určitě znovu, ale dnes jsem dala míň marmelády, tak příště určitě víc, aby byla chuť výraznější ;-)

povedla i s tím extempóre mím...:-D:-D:-D a je moc dobrá:yes::yes:

Povedla se ti:yes::yes::-p, to mám zase radost ;-)

Ale holky POZOR,jde to i z rozehřátého másla,neb jsem to riskla,a když už jsem to měla rozehřátý,tak jsem to tam prdla a smíchala,vypadalo to jakoby už někdy použitý,ale upečený to je výborný.Takže jsou dobré obě varianty.:-D:-D:-D
Přikládám fotečku:-K:-K

Jééé,nic se neděje,nechtěla jsem nikoho urazit,ale já jsem fakt někdy na něco blb a musím to mít polopaticky,ale fakt jsem to nějak nepochopila.Za případné problémy se všem omlouvám.:-K

Už jsem to Jani našla a upravila jsem komentář. :-8:-8

Paprika: Market, hned nad receptem je UPRAVIT -nad fotkou;-)

OK dopsala jsem. ;-) A neber to tak osobně, Mardoso, měla jsem to tam napsat rovnou, abych nesrovnalostem předešla.

Možná by to tam chtělo napsat,pro blbce jako jsem já :-//

Tak to vraž na chvíli do ledničky. ;-)

Hm,tak nic,jsem myslela,že jo,takže to musím udělat až večer,nweb jsem to rozehřála
:-(

To Mardosa - nerozehřeje. Těsto se dělá podobně jako linecké. ;-)

To máslo se rozehřeje,nebo ne?

To Jaancaa - moc mně těší. ;-)
To Pejli - určitě vyzkoušej. Je to rychlovka a jen se po ní zapráší :-p;-)

Přidávám do oblíbených, co nejdřív ji musím vyzkoušet :yes::-K

Tak tato dobrůtka nemá chybu. Před chvílí jsem jí dodělala a už jsem ochutnala. Dala jsem borůvkovou marmeládu a je to ňamina.

:yes::-p:-K

Jani Pá - to mám radost.;-)

upečeno a je to buchtička :yes::-p

miluju všechno tvarohové:yes::yes::yes::-))

Moc dobrá a hlavně rychlá a ne suchá, což ocení hlavně kolegyně v práci:-)

Tak sem přidala foto;-) ...doufám,že peču líp než fotím:-D

Ď. za chválu :-8 a fotečka by nebyla? ;-)

Papričko tak sem tu tvojí buchtu spáchala a nezbývá mi než chválit:yes:;-)Je prostě výborná:-)

:-D:-D:-D být či nebýt, to je oč tu běží :-D:-D:-D Hlavně že chutnalo.;-) Tak upeč ještě jednou tu samou a nakrájej to na tác, to nikdo nepozná, jestli je to jedna buchta nebo jedna a kousek.;-)
btw ... Baruš a kde je foto ??? :-O

Tak ti musim Marketko rict, ze se za sebe uplne stydim.:-(( Zrovna dneska, kdy ty popisujes tvoje uspechy s dietou, jsem ja upekla bilou buchtu :-p(z pul davky do dortove formy), coz by nebylo nic, kdybych se hned do ni nevrhla a to tak, ze jsem ji sporadala skoro pulku.:-O Tak ted nevim, jestli dojist i druhou pulku a pred rodinou delat jako ze nic.;-) Anebo jim tu dobrotu nechat a vyslechnout si spoustu reci o tom, ze pulka zmizela.:-//Pekne dilema:-))Nic nemeni na tom, ze je buchta vynikajici a davam ti bodika.:yes:9:yes:

Tématické fráze:
zabijačková buchta do jitrnic recept, zabíjačková buchta, zabijačková buchta do jitrnic, buchta do jitrnic, buchta do jitrnic recept, visnova buchta, rychlé pečení, rychlá buchta s tvarohem, zabijačková buchta recept, šťavnatá buchta, višňová marmeláda recept, recept na buchtu do jitrnic, rychlá buchta s marmeládou, recept na zabíjačkovou buchtu, buchta na zabijačku, rybízová buchta s tvarohem, buchta na jitrnice, buchta na jitrnice, recepty na rychlé pečení, rychlé recepty na pečení

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, marmeláda rybízová, rum, tvaroh, cukr, vejce, mléko, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu