Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bílá buchta

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Paprika Paprika

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 759 kJ /
4 244 kcal
Bílkoviny86,38 g
Tuky163,86 g
Vláknina9,40 g
Cholesterol 1,07 g
Sodík 903 mg
Sůl2,42 g
Sacharidy585,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vypracujeme těsto (podobně jako linecké), které dáme na pečícím papírem vyložený (nebo jen vymazaný) plech. Marmeládu rozředíme rumem a namažeme ji na těsto. Všechny přísady na náplň smícháme v míse a nalijeme na marmeládou namazané těsto. Krok 2: Pečeme na 180°C 30 minut, pak ztlumíme na 150°C a dopékáme dalších cca 15 minut.

Zveřejněno 7. 3. 2009

Poznámka autorky Paprika

Je to velmi šťavnatá (mokrá) buchta a splnil se mi s ní sen. Já ji upekla a ona za chvíli zmizela!

Recept jsem dostala od Haničky -kolegyně v práci a ona ho dostala mailem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWQM

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bílá buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWQM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (55)

Povedlo se úplně perfektně, je to ňamka:-).Dávám bodík:yes:

Tak s těstem se mi pracovalo hrozně blbě, lepilo se a nešlo mi to vůbec napatlat na plech,ale vyzrála jsem na to, napatlala jsem to tam přes potravinovou fólii:-)).Už je v troubě:yes:

Blanko - :-O tak to se někde stala chyba:-//. Peču ji opravdu cca 45 min.

ustu buchtu pecu 1.30min a stale neni pecenatoprecept.cz

jana.dre 8. 3. 2012 12:10
Výborná rychlá buchta, právě jsem ji dodělala a hned jsme se do ní pustili :-). Mohu jenom doporučit :-) Příště budu dělat určitě znovu, ale dnes jsem dala míň marmelády, tak příště určitě víc, aby byla chuť výraznější ;-)

povedla i s tím extempóre mím...:-D:-D:-D a je moc dobrá:yes::yes:

Povedla se ti:yes::yes::-p, to mám zase radost ;-)

Ale holky POZOR,jde to i z rozehřátého másla,neb jsem to riskla,a když už jsem to měla rozehřátý,tak jsem to tam prdla a smíchala,vypadalo to jakoby už někdy použitý,ale upečený to je výborný.Takže jsou dobré obě varianty.:-D:-D:-D
Přikládám fotečku:-K:-K

Jééé,nic se neděje,nechtěla jsem nikoho urazit,ale já jsem fakt někdy na něco blb a musím to mít polopaticky,ale fakt jsem to nějak nepochopila.Za případné problémy se všem omlouvám.:-K

Už jsem to Jani našla a upravila jsem komentář. :-8:-8

Paprika: Market, hned nad receptem je UPRAVIT -nad fotkou;-)

OK dopsala jsem. ;-) A neber to tak osobně, Mardoso, měla jsem to tam napsat rovnou, abych nesrovnalostem předešla.

Možná by to tam chtělo napsat,pro blbce jako jsem já :-//

Tak to vraž na chvíli do ledničky. ;-)

Hm,tak nic,jsem myslela,že jo,takže to musím udělat až večer,nweb jsem to rozehřála
:-(

To Mardosa - nerozehřeje. Těsto se dělá podobně jako linecké. ;-)

To máslo se rozehřeje,nebo ne?

To Jaancaa - moc mně těší. ;-)
To Pejli - určitě vyzkoušej. Je to rychlovka a jen se po ní zapráší :-p;-)

Přidávám do oblíbených, co nejdřív ji musím vyzkoušet :yes::-K

Tak tato dobrůtka nemá chybu. Před chvílí jsem jí dodělala a už jsem ochutnala. Dala jsem borůvkovou marmeládu a je to ňamina.

:yes::-p:-K

Jani Pá - to mám radost.;-)

upečeno a je to buchtička :yes::-p

miluju všechno tvarohové:yes::yes::yes::-))

Moc dobrá a hlavně rychlá a ne suchá, což ocení hlavně kolegyně v práci:-)

Tak sem přidala foto;-) ...doufám,že peču líp než fotím:-D

Ď. za chválu :-8 a fotečka by nebyla? ;-)

Papričko tak sem tu tvojí buchtu spáchala a nezbývá mi než chválit:yes:;-)Je prostě výborná:-)

:-D:-D:-D být či nebýt, to je oč tu běží :-D:-D:-D Hlavně že chutnalo.;-) Tak upeč ještě jednou tu samou a nakrájej to na tác, to nikdo nepozná, jestli je to jedna buchta nebo jedna a kousek.;-)
btw ... Baruš a kde je foto ??? :-O

Tak ti musim Marketko rict, ze se za sebe uplne stydim.:-(( Zrovna dneska, kdy ty popisujes tvoje uspechy s dietou, jsem ja upekla bilou buchtu :-p(z pul davky do dortove formy), coz by nebylo nic, kdybych se hned do ni nevrhla a to tak, ze jsem ji sporadala skoro pulku.:-O Tak ted nevim, jestli dojist i druhou pulku a pred rodinou delat jako ze nic.;-) Anebo jim tu dobrotu nechat a vyslechnout si spoustu reci o tom, ze pulka zmizela.:-//Pekne dilema:-))Nic nemeni na tom, ze je buchta vynikajici a davam ti bodika.:yes:9:yes:

Ahoj Papričko!
Konečně jsem se dostala k upečení tvé bílé buchty a je výborná:-))jenom mi blbě peče trouba,takže byla trochu chycená od spoda:-S,ale chystam se na nový sporák.Buchta ale zmizela stejně hodně rychle.:-:Letí bodík,pa:-8

Musím vyzkoušet :-) :yes: Pak dám vědět, jak jsem dopadla :-)

:yes::yes::yes::yes::-8+:yes::yes:

Jsem moc ráda, že chutnalo. Já mám také raději rybízovou - je to takové "slinopudné" :-D:-D:-D. Jahodovou milují děti i manžel na lívance a tak, ale na buchtu už jsem je přesvědčila, že je lepší rybízová nebo višňová (z kyselek) :-p ;-)

Papriko:-)včera jsem si "střihla" tvou buchtu a byla to opravdu rychlovka.Dala jsem kvůli manželovi jahodovou marmeládu:-p,ale přijde mi to dost sladké(jemu ne:-p) a tak pro příště použiju buď rybízovou nebo angreštovou aby to bylo trošku pikantní.
Jinak posílám pochvalu a samozřejmě i boďku protože tyhle rychlé věci jsou vždycky mňam

Vašku promiň, nevšimla jsem si tvého dotazu. Nestíhám, tak to tu vždy jen prolítnu.
Pudink se NEVAŘÍ!!! Je to fakt rychlovka. Těsto dáš na plech, natřeš ho marmeládou, tvarohy+cukr+vejce+mléko+sáček vanilkového pudinku zamícháš dohromady a naleješ na marmeládu. Upečeš a sníš. A je to fakt moc dobré;-)

Václave, drze odpovím za Papriku - pudink je nevařený, prášek se zamíchá do náplně ;-)

Vašku, aby papriku netrefil už šlak z našich dotazů, tak si přečti komentáře, paprika to tam vysvětluje. Pudink se nevaří!:-)):-D

Asi jsem tou depkou nějakej vykolejenej a něco jsem asi pochopil možná blbě. Papriko ! Pudink je nevařený a s mlékem nalitý na buchtu, nebo nejdříve uvařený a pak nalitý ? Prosím nezlob se. Ale opravdu, ani fotka mi to nevyjasnila.Díky.;-(:-//

Mám rád rychlé pečení a netvrdé moučníky. BEZVA: + Bodík:-p

Je to opravdu rychlovka, vzala jsem i do práce a všem chutnala. Měla jsem ji v chladničce, buchétka se proležela, spodní těsto hezky zvláčnělo, jen asi příště nedám ty mandle, co jsem tam přidala navíc :-D Opravdu je rychlá a moc dobrá, určitě jsem nedělala naposledy :yes:

parádní moučníček :yes: a hlavně oceňuji, že je to rychlovka, už čeká v oblíbených na vyzkoušení :yes:

Super ;-):-p:yes:

Merylas :yes::yes::yes: ani nevíš, jakou jsi mi udělala radost, že si ji upekla. Doufám, že chutnala. Fotka je to krásná. :-)

Dnes jsem ji pekla z poloviční dávky v koláčové formě. Marmeládu jsem použila domácí višňovou a posypala jsem ji ještě sekanými mandličkami. Je moc dobrá :yes: Papričko Ď za recept :-)

Tématické fráze:
zabijačková buchta do jitrnic recept, zabíjačková buchta, zabijačková buchta do jitrnic, buchta do jitrnic, buchta do jitrnic recept, visnova buchta, rychlé pečení, rychlá buchta s tvarohem, zabijačková buchta recept, šťavnatá buchta, višňová marmeláda recept, recept na buchtu do jitrnic, rychlá buchta s marmeládou, recept na zabíjačkovou buchtu, buchta na zabijačku, rybízová buchta s tvarohem, buchta na jitrnice, buchta na jitrnice, recepty na rychlé pečení, rychlé recepty na pečení

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk hera, vejce, prášek do pečiva, marmeláda rybízová, rum, tvaroh, cukr, vejce, mléko, pudink vanilkový

Přidat fotografie receptu