Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborák na plech - Gugla

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Janina54

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 445 kJ /
1 540 kcal
Bílkoviny82,11 g
Tuky76,37 g
Vláknina16,50 g
Cholesterol 681 mg
Sodík 2,39 g
Sůl5,42 g
Sacharidy122,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, přebytečnou vodu slijeme, přidáme na kostky pokrájené uzené maso (já použila šunkový kabanos), ostatní suroviny a dobře promícháme. Česnekem a majoránkou nešetříme. Krok 2: Připravené těsto rozetřeme na plech vymazaný sádlem nebo potřený olejem. Krok 3: Troubu rozehřejeme na 220 °C, pečeme cca 30 minut, pak ztlumíme na 180-200 °C a dopékáme dalších 30 minut, aby povrch dostal křupavou kůrku. Krok 4: Před podáváním necháme cca 10 minut prochladnout, jinak se Gugla rozpadá.

Zveřejněno 23. 7. 2014

Poznámka autorky Janina54

Recept jsem dostala e-mailem, tak se s ním ráda podělím :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák na plech - Gugla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ooog

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborák na plech - Gugla

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ooog

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Já dal místo uzenýho škvarky a to je dobrota.Jinak super recept :yes::yes:

duchacek: ;-) u nás je bác z vařených brambor, místo masa jsou škvarky.

:-*:yes: jinak se tomu taky říká bác...

Tohle dělávám taky na buchtovém plechu několik let.Určitě dávám celé 2 dcl oleje.Hladkou mouku bych taky přidala,a jedno vajíčko taky na 3/4 kg brambor.Jinak taky vše dám do jednoho hrnce,ale nechám aspon 1/2 hodky odležet,at se suroviny mohou spojit.Pak dám na plech pečící papír a naběračkou dávám na plech.Asi tři větší naběračky dám na papír a rozetřu.Pak peču stejně v troubě.Olej není přepálený,takže v pohodě a nic se nerozpadává,drží pěkně v celku.Také vytahuji ,až má placka krásnou zlatou barvu.Pak mí vlčáci--manžel+ syn--se na to vrhnou.A zahlížejí zda zbude i na večer

Tématické fráze:
bramborova gugla, gugla s uzeným masem, bramborák na plech, kynutý bramborák na plech do trouby, kynutý bramborák na plech, bramborák na plech z vařených brambor, báč s česnekem a majoránkou, jídlo gugla, bramborový gugla, bramborák na plech do trouby, bramborový gugla, bramborák na plechu, rychlý bramborák do trouby, bramborák zapeceni v celku, gugla jidlo, šunkový bramborák, recep na bramboráky, bramboráky v troubě gugla, bramborák, recept na bramborák

Suroviny:
brambory, maso uzené, vejce, olej, mouka hladká, sůl, pepř, majoránka, česnek

Přidat fotografie receptu