Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 804 kJ / 431 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,00 g |
Tuky | 0,99 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,98 g |
Sůl | 3,96 g |
Sacharidy | 6,60 g |
Postup přípravy
Kvalita tyčinek je odvislá od kvality listového těsta, vzhled tyčinek je odvislý od pevné ruky s cukrářským sáčkem! Krok 2: V hrnku vymícháme hladkou polevu z cukru, mouky a bílku. Polevu naneseme v tenké vrstvě na rozválené těsto. Na polevě vytvoříme z marmelády mřížku cukrářským sáčkem přes 2 mm špičku (nebo pomocí prostřiženého mikrotenového sáčku). Narádlujeme tyčinky asi 2,5×8 cm a přeneseme na plech. Krok 3: Pečeme při 180°C asi 10 minut. Krok 4: Poznámka: Těsto potáhnout polévkovou lžící a vyrovnat šavlí (kartou). Hustá poleva se špatně roztahuje, řídká po rozřezání stéká. Krok 5: Polevu jsem zkoušel ochutit vanilkou nebo (i) mletou skořicí; moc to chutnalo… Krok 6: Meruňkový džem si vařím sám (Sacher dort), nevím tedy, jak se projeví na vzhledu (a chuti) to „želé“, co je v maloobchodě prezentováno jako džem. Krok 7: Je nutné (špička 2 mm!!!) džem (marmeládu) za horka propasírovat přes síto. Vytvořit „marmeládovou mřížku“ se mi moc nedaří, chce to cvik.
Zveřejněno 26. 7. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Listové tyčinky s ovocnou glazurou - Sfogliatine Glassate
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v77V
Moje poznámka
Listové tyčinky s ovocnou glazurou - Sfogliatine Glassate
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/v77V
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 13 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 13 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 16 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 17 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 20 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
Adrii před 5 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 40 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 2 hodinami
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 4 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 11 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tématické fráze:
poleva z marmelády,
tyčinky z listového těsta se slaninou,
sfogliantine,
piacelli recept,
sfogliatinne,
italské sfogliantine,
listové tyčinky se skořicí,
tyčinky z listového těsta s marmeládou,
italské tyčinky z listového těsta,
recept piacelly,
italské tyčinky z listového listového těsta,
sfoglitatine,
italské řezy z listového listového těsta,
listové tyčinky s polevou,
italske pecivo s z listového těsta,
sfogliadline glassete,
listové tyčinky s marmeladou,
tycinky s marmeládou z listového těsta,
italské pečivo z listového těsta sfogliatýne,
italské pečivo z listového těsta s marmeládou
Suroviny:
těsto listové,
cukr moučkový,
mouka,
bílek,
marmeláda meruňková
Komentáře (3)