Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 452 kJ /
1 781 kcal
Bílkoviny28,50 g
Tuky53,45 g
Vláknina25,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy284,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto. Krok 2: Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme. Krok 3: Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 15 minut. Krok 4: Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky. Krok 5: Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5-10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

Zveřejněno 7. 8. 2014

Poznámka autorky petram

Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini. Inspirace www.foodrecipeshq.com/very-easy-chestnut-flour-biscotti-recipe/

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zDo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Italské kaštanové sušenky (biscotti) bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zDo

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Druhá zkušenost (zvláště pro šťastlivce, co mohou vejce) - oproti receptu jsme změnili:
- vynechána chia mouka a xantan
- přidána 2 křepelčí vejce (objemově asi půl vejce slepičího)
- vody cca 250-270 ml
- pekli jsme ve dvou menších válečcích (lépe se krájí a jako cukroví má i dobrou velikost) asi 16 min
Výsledek výborný!

TerezaVe: Díky za vyzkoušení! Věřím, že s vajíčky budou sušenky držet krásně pohromadě. :-)

Mňam! Výsledek je moc chutný jen kvůli mé zapomnětlivosti trochu drobivý. Úmyslně jsem vynechala xantan a chia mouku, že do těsta na lepivost přidám 2-3 křepelčí vejce, na která jsem nakonec zapomněla. :-)
Snad se mi to při pečení na Vánoce nestane. (Ještě kdyby kaštanová mouka chtěla být levnější, to bychom si pak pochutnávali na kaštanových sušenkách asi častěji.)

Vypadá to moc hezky :yes::yes:

Tématické fráze:
kaštanové sušenky, kastanove susenky cukrovi, kaštanové sušenky recept, sušenky bez mléka, bezlepkove kastanove susenky, recepty bez mléka a bez vajec, sušenky bez vejce, jak vypada xantan, apetit kaštanová mouka, susenky kastanove, susenky bisscotto, toskánské sušenky cantucciny, slané biscotti, biskotti, peceni z kastanove mouky, bezlepkové cantuccini, italske cantuccini, kaštanove cantuccini, toskánské sušenky, sušenky bez vejce recepty

Suroviny:
mouka kaštanová, mouka doves farm plain white, mouka chia, cukr, mandle sekané, prášek do pečiva, xanthan, olej, voda

Přidat fotografie receptu