Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Náročný

Suroviny

Porce: 5-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 766 kJ /
900 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky100,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12,00 g
Sůl30,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uřežeme nohy, aby nepoškodily alobal, potřeme celého králíka marinádou a necháme marinovat do druhého dne. Druhý den nakrájíme na kostky brambory, rajčata, větší množství špeku, cibuli a namačkáme česnek. Krok 2: Budeme potřebovat hodně silný alobal na zabalení (nebo jsem ho tentokrát dělala na roštu grilu ve starém pekáčku-zakrytém, je s tím lepší manipulace). Krok 3: Připravenou zeleninu vložíme do králíka a zbytek poházíme kolem. Postříkáme worchestrem, sójovkou, případně maggi (nemusí být) a kečupem. Hodně dobře zabalit. Krok 4: Pečeme na grilu cca 2,5 hodiny po jedné straně a 0,5 hodiny po druhé, pak rozbalíme a doděláme kůrčičku. Pokud pečeme v troubě, tak předehřát na 200°C a péct tak 2,5 hodiny.

Zveřejněno 12. 8. 2014

Poznámka autorky Petra Benesova

Recept mám od kamaráda, který mě takto upraveným králíkem pohostil. Moc jsem si pochutnala, sama už několikrát vyzkoušela a teď posílám dál;-)

Jediné, co jsem změnila je to, že kamarád před vložením zeleniny vylévá z králíka přebytečnou marinádu, mě to bylo líto, tak ji tam nechávám a také vynechávám oproti původnímu receptu maggi...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9kN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Grilovaný králík marinovaný švestkovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o9kN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

scofiq:na třetí fotce jsou vidět takové kulaté kousky, to jsou kuřecí špalíčky (horní části stehen) a ty byly taky výborné (i u nás se najdou nepojídači králíka:-))
A ta příloha to jsou máslové brambory se spařeným listovým špenátem. Brabory uvařené ve slupce, po uvaření jen tak pokrájené, ještě do horkých brambor přidat máslo a spařené listy špenátu a pořád ještě v hrci s pokličkou pořádně promíchat hrkáním

...už se mi sbíhají sliny
...myslíš, že by kuřátko, jako změna, /z jistých důvodů nemusíme králíka:-(/, nevadilo???
...co je na talíři za přílohu:-)
...uložím, vyzkouším, boduji :-)

Miluji králíky a tohle je bezvadná úprava. Švestková omáčka nemá chybu :-) :yes:

Ahoj rozjíždím nový blog o vaření. Zatím tam ještě moc není, ale budu ráda když navštívíte a popřípadě napíšete. :) varenivareni.blog.cz

Výborný nápad na takto upraveného králíka, švestkajdu máme moc rádi, rozhodně vyzkouším :yes::yes::yes:
ta ŠVESTKOVÁ OMÁČKA od Vitany není špatná, já si udělám vlastní, máme dost švestek ;-);-)

Tématické fráze:
marinovaný králík, marináda na grilovaného králíka, recepty na marinovaného králíka, králík na švestkové omáčce, králik na roštu, steak z kralika, králík marinada svestkova, rošty pod králíky, kuřecí steak se švestkovou omáčkou, marinovaný králík recepty, grillovaný králík recept, grilovanej králík, kralik ve svestkove omacce, celý kralik na grilu v alobalu c, králík se šveskovou omáčou, lívance racept, grylvaný králík, králík na grilu v alobalu, grylovaný králíky, kralik marinovany od magi

Suroviny:
králík, brambory, rajče, špek, cibule, česnek, omáčka worcesterová, omáčka sojová, kečup sladký, olej, sůl, koření steakové, kmín celý, pepř, omáčka švestková, alobal

Přidat fotografie receptu