Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí maso s provensálskými bylinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

TynaD

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie748 kJ /
179 kcal
Bílkoviny40,78 g
Tuky1,75 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 96 mg
Sodík 96 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí maso omyjeme a nakrájíme na kousky. Mírně osolíme. Krok 2: Na pánvi rozpálíme olej, vložíme maso a posypeme bylinkami, nešetřte! Krok 3: Maso rovnoměrně smažíme a když je hotové plotýnku vypneme a necháme ještě chvíli "koupat" v bylinkovém oleji. Krok 4: Maso vyjmeme,případně necháme okapat a servírujeme s bramborovou kaší a osmaženou cibulkou. Recept je šíleně jednoduchý a zvládne ho každý.

Zveřejněno 12. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s provensálskými bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7vg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí maso s provensálskými bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v7vg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Bylinky spálené nejsou, maso chutná výborně. Cibulku si samozřejmě muže opéct každý tak jak to má rád ;)) Mně to takhle připravené chutná ale určitě i Vaše verze je dobrá :-p;-)

Magdalena Dobromila 14. 8. 2014 17:52
Nerada vám kazím radost, ale máte ty nebohé bylinky spálené. Vono i tu cibulku, když na to přijde.

Doporučuji zkusit to příště jinak. Na oleji opečte jen posolené a popepřené maso a když je hotové, dejte ho stranou na papírovou utěrku. Do výpeku dejte najemno nakrájenou cibulku a česnek a nechte ji zesklovatět. Podlijte deckou bílého vína, uvolněte všechno připečené a víno nechte skoro odpařit. Přilijte dvě deci kuřecího vývaru a nebo deci vody a přidejte provensálské bylinky. Vařte tak dlouho, dokud to nebude mít tak akorát hustotu šťávy k masu. Vraťte do toho maso a nechte ho prohřát. Do hotové omáčky přidejte lžičku másla a podle chuti dosolte. Není to o moc složitější a je to mnohonásoně lepší.

Vsadím se, že posléze už budte maso dělat podobným klasickým způsobem - tedy opéct, nechat odpočinou a mezi tím z výpeku udělat šťávu ochucenou podle vlastních představ.

Tématické fráze:
kuřecí maso s bylinkami, jak udelat stavu z vypeku, recept na kuřecí maso, maso s bylinkami, kureci s provensalskymi, přípečené maso, jak opect kuřecího masa, kuteci mado a provensalske bylinky, maso na provensalskych bylinkach, recepty kuřecí maso#utm_content=lista, kureci s provenslaskymi bylinkami, kuřecí maso na provensálských bylinkach, s provensálskou krustou, maso s provensálskými bylinkami

Suroviny:
maso kuřecí, olej, sůl, koření provensálské

Přidat fotografie receptu