Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Crisp" pizza s grilovanou zeleninou

Hodnocení receptu je 4,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 237 kJ /
2 208 kcal
Bílkoviny60,65 g
Tuky52,01 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,41 g
Sůl16,00 g
Sacharidy365,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin zaděláme těsto. Já ho zadělávám v pekárně tak, že ho nechám pouze umíchat, potom pekárnu vypnu a nechám cca 10 minut zavřenou. Krok 2: Poté těsto vyklopím do olejem vytřené mísy, celou mísu uzavřu do většího mikrotenového sáčku a dám do ledničky. Pizzu dělám druhý den, ale těsto nám takto vydrží i tři dny. Krok 3: Zeleninu nakrájíme na silnější plátky, papriky překrojíme na větší kusy a NASUCHO ugrilujeme dozlatova, ale tak, aby byly "na skus". Krok 4: Z oleje, octa, soli, pepře, nasekaných bylinek a rozetřeného česneku umícháme zálivku. Krok 5: Ugrilovanou zeleninu dáme do salátové mísy, polijeme zálivkou a opatrně, ale důkladně, promícháme. Krok 6: Můžeme ji konzumovat hned, třeba s opečenou bagetkou, ale výborná je i druhý den studená, rozležená přes noc v uzavřené nádobě v ledničce. Krok 7: Těsto vyjmeme ze sáčku, rozdělíme na tři části, ze kterých vytvoříme bochánky. Krok 8: V troubě s funkcí "CRISP" rozehřejeme nasucho "crisp talíř" asi 5 minut. Krok 9: Mezitím rozválíme nebo rukama roztáhneme jeden bochánek těsta do kulatého tvaru. Pracujeme na mírně pomoučněné pracovní desce. Krok 10: Horký talíř vyjmeme z trouby, připravenou placku na něj přeneseme, potřeme kečupem a obložíme grilovanou zeleninou překrájenou na menší kousky, nudličkami uzeniny a natrhaným (mozzarella), popř. rozdrobeným (feta) sýrem. Krok 11: Talíř dáme zpět do trouby a na funkci "crisp" pečeme cca 15 minut. Upečenou pizzu vyndáme na rovnou podložku a ještě horkou nakrájíme. Během pečení jedné várky si rozválíme další placku, kterou po upečení té předchozí vkládáme na horký talíř.

Zveřejněno 12. 8. 2014

Poznámka autorky Danca

K uvedenému způsobu pečení jsem došla až po několika pokusech, ale stojí to zato!!:-) Takto upečená pizza je zespodu krásně zlatavá a křupavá, okraje jsou vláčné a nevysušené.

Kdo nemá troubu s uvedenou funkcí, bude pizzu péct podle svých zkušeností v "obyčejné" troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Crisp" pizza s grilovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVg7

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Crisp" pizza s grilovanou zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lVg7

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Danuš,tahle pizza se mi velice zamlouvá:-p:yes::-K

Jů, ta by mi chutnala a nejen mě, ale určitě i mojí dceři a manželovi vlastně taky:yes:

Tématické fráze:
crisp, recepty crisp, zeleninova pizza, pečení s funkcí crisp, crips funkce a pizza recept, pizza z ledničky, těsto na pizzu mikrovlnka, tncz nova, domácí pizza zeleninová, kuchařka crisp, recepty na crisp, uzavřenaá pizza recept, crips kuchařka, crisp pečení pizzy, mikrovlnka s funkcí crisp pizza recepty, vytrena pizza, crisp kucharka, recept losos crisp, zálivka na grilovanou zeleninu, feta s grilovanou zeleninou

Suroviny:
voda, sůl, olej olivový, mouka hladká, droždí, cukr, paprika čerstvá červená, cuketa, lilek, cibule, rajče, žampióny, olej olivový, ocet balsamiko, sůl, pepř, čerstvé bylinky, česnek, kečup sladký, chorizo, slanina anglická, šunka, sýr mozzarella, sýr feta

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu