Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelený květák s bramborem dušený v zakysance

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 780 kJ /
1 142 kcal
Bílkoviny30,57 g
Tuky85,22 g
Vláknina3,70 g
Cholesterol 736 mg
Sodík 279 mg
Sůl0,60 g
Sacharidy61,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Květák a brambory očistíme. Květák rozdělíme na růžičky, brambory nakrájíme na osminky. Vložíme do vroucí vody, kam dáme i veškeré koření a mírným varem vaříme do poloměkka (cca 15 minut). Krok 2: Z másla a mouky upražíme světlou jíšku, zředíme vývarem z vařené zeleniny, mícháme do hladké konzistence a povaříme ještě 15 minut. Krok 3: Poté vlijeme rozšlehanou smetanu s troškou horkého vývaru (omáčka se nesrazí). Vložíme zeleninu a dodusíme asi 5 minut (do požadovaného změknutí). Krok 4: Dochutíme, vypneme sporák a ještě necháme 5 minut spojit chutě. Na talíři bohatě posypeme cibulkou, pažitkou, koprem apod. Větším jedlíkům do omáčky přidáme vařené vejce nakrájené na čtvrtky.

Zveřejněno 17. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelený květák s bramborem dušený v zakysance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ANj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelený květák s bramborem dušený v zakysance

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2ANj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

Mám ráda zeleninu na jakýkoli způsob a tohle vypadá moc dobře :-K:-p

hosta: chybí, ale čerstvý jsi mi nedovezla, víííš :-p;-):-D:-D:-D:-D:-D, né vážně, ani ti holka nechyběl ;-);-);-)

hosta::yes::yes::-D:-D

Sympatické odlehčené jídlo - nechybí ti tam libeček?:-D;-):yes:

Bílé podkolenky já teda taky né :-D:-D:-D, ale vyzkoušej, jak píšu níž, je to spíš zajímavé z hlediska barvy, chuťově jemnější.

Zelený karfiol u nás zvykne mať METRO, ale ešte som ho nikdy nekúpila. Mám medzery, asi tým, že som nikdy nenosila biele podkolienky a tak som v nižšom leveli. :-D:-D:-D Myslíš, že to doženiem? Karfiol vyzerá veľmi lákavo...:-D:yes:

I já ho v pátek držela v Kauflu v ruce a taky nekoupila:-D, jsem si říkala, že je nějaký nedozrálý:-D Vidím ale, že jsem udělala chybu.
Recept vypadá hodně lákavě:yes:

spagetka: věřím!:-) A máš pravdu,ta barvička je fakt krásná:-*:-K

Danca: já ho právě mám dneska z kaufu. No vyloženě velký rozdíl v chuti není, snad jemnější. Já ho koupila spíš ze zvědavosti, fialový jsem už taky měla, ale myslím, že je to spíš o barvě než o jiné chuti. Ale dobré to bylo :yes::yes:

Ten zelený květák teď měli u nás v Kauflandu...váhala jsem nad ním, nakonec jsem ho nekoupila (a pak litovala, jako se mi to často stává:-D). Zajímalo by mě, jestli se chuťově nějak liší od "obyčejného" bílého:-?
Recept je fajn, dala bych si určitě sypané koprem, ten miluju a asi se k tomu bude i hodit:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
zeleny kvetak, zelený květák recept, zelený květák recepty, květák zelený, recepty na zeleny květák, recept zelený květák, recepty zelený květák, recept na zelený květak, květák zelený recept, zelený květák-recepty, zelený květák, recept, jak se vaří zelený květák, kvetak bily nedozraly, zelený květák - recepty, kvetak zeleny recepty, zelený květák recepty, recept va zeleny kvetak, jak se připravuje zelený květák, rozdil bily a zeleny kvetak, rezept zeleny kvetak

Suroviny:
květák, brambory, bobkový list, pepř černý, koření nové koření, květ muškátový, sůl, smetana zakysaná, mouka hladká, máslo, vejce, cibulka jarní, pažitka, kopr, petrželka

Přidat fotografie receptu