Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangas pod bílou peřinkou

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Fokuska Fokuska

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 909 kJ /
456 kcal
Bílkoviny22,78 g
Tuky31,66 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 346 mg
Sodík 289 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy19,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pórek pokrájíme, mrkev hrubě postrouháme a na rozpáleném oleji krátce osmažíme. Krok 2: Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory pokrájené na kousky. Krok 3: Osolíme, okmínujeme a na ně rozložíme rybičku, kterou jsme předem osolili a posypali kořením na ryby. Krok 4: Na rybu dáme osmaženou zeleninu, přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby na 200°C. Krok 5: Po 20 minutách pekáč vyndáme, zalijeme připravenou směsí, posypeme sezamovým semínkem, opět přiklopíme a pečeme dál asi 30 minut. Krok 6: Pak odklopíme a dopečeme do zezlátnutí (cca 10 minut). Krok 7: Směs na polití: Smetanu, jogurt a vejce rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme asi 2 lžičky bazalky.

Zveřejněno 19. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas pod bílou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lV97

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas pod bílou peřinkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lV97

Komentáře (5)

...rybičku máme z moře a máme ji rádi /zase něco jinýho/- určitě vyzkouším, ukládám a posílám bodík :-)

Vím,že ryba tolik času na pečení nepotřebuje,ale brambory ve vyšší vrstvě pod ní + zapečení ano.(zdroj-maminčiny recepty,kde jsem převzala i dobu pečení.Maličko jsem si to upravila).A pravda,každá trouba je jiná.:-/

???: Ten odkaz nechápu:-O, doba pečení hodně záleží na druhu trouby, i mně je tu občas vyčítáno, že peču dlouho, a přitom je jídlo super akorát;-) Spíš bych vyměnila pangase třeba za tresku a byla bych spokojená:yes::-p

piecť rybu (aj keď pangas je v podstate vodný potkan) 60 minút je príšerné :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DDhttp://www.peklonataliri.eu/

Já proti pangasovi nic nemám, líbí se mi to :-)

Tématické fráze:
pangasius recepty, pangas v sezamu, pangas recept, recept rybička pod peřinkou, pangas v bílém jogurtu, láďa hruška 19.8. 2014

Suroviny:
pangasius, brambory, mrkev, pórek, smetana zakysaná, jogurt bílý, vejce, sůl, pepř mletý, sušená bazalka, koření na ryby, kmín mletý, semínka sezamová, olej olivový

Přidat fotografie receptu