Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Danca Danca

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 332 kJ /
1 274 kcal
Bílkoviny11,45 g
Tuky115,87 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 40 mg
Sodík 226 mg
Sůl0,43 g
Sacharidy46,44 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Grilovací žebírka nařízneme do "hřebínku" (viz. foto ). Připravíme marinádu smícháním všech surovin a maso do ní nejméně na 24 hodin naložíme. Krok 2: Asi 2 hodiny před grilováním vyjmeme maso z lednice a necháme při pokojové teplotě. Poté grilujeme na středním žáru zhruba 10 minut po každé straně. Krok 3: Podáváme s dresinkem, který připravíme smícháním všech ingrediencí, a s čerstvou či grilovanou zeleninou.

Zveřejněno 20. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOvz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hřebínky v citronové marinádě, s citronovo-mátovým dresinkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yOvz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Danuš,já to už snad ani komentovat nebudu;-)máš to moc príma:-p:yes::-K
S chutí jsem se musela usmát nad dvěma posledními komenty:-D:-Dmě napadlo něco podobného:-))

Eliška Havelková 21. 8. 2014 14:36
Proč nám to děláte.... Teď to nevyženu z hlavy až do víkendu, ale celou tu dobu do soboty budu trpět jako zviřátko.;-):-p:yes:

Do háje, že já sem vůbec lezu;-(;-(;-(:-*

Danca: Dík za vysvětlení, nebyla jsem si jistá, jestli nejde o něco extra ;-):-p:yes:

spagetka: žebírka jsou na fotce. Koupila jsem je v řeznictví Novák u nás v Penny už pod tímto názvem;-). Podle mě se vlastně jedná o bůček krájený na plátky vždy mezi kostmi tak, že na každém kousku právě jedna ta kost (žebro) zůstane...:-):-K

:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:yes::yes:

Dani, jaká "grilovací žebírka" máš na mysli, jinak marinádu si ukládám, vypadá mňamozně ;-):-p:yes:

:yes::yes::yes::-p

srettka, sunny.sofi: moc děkujuuu:-8:-K

hosta::-D děkuji, takových by ale bylo, kdo chtějí gril!!:-D
My jsme odpoledne jeli na navštěvu, proto NE ten česnek, víš..?!:-D:-D Ale ta máta v tom byla překvapivě dobrá, tomu vepřovému to dodalo svěžest a možná i trochu lepší stravitelnost;-):-K

Za tohle si ten gril zasloužíš:yes:;-). Já osobně bych vyměnila mátu za česnek, ale to už je maličkost:-)

Nádhera:yes::-p

Tak to by si manžel pošmáknul:-) Skvělé foto a jistě skvělá bašta. A ta marináda citron-med..nedávno jsem zkoušela a ta kombinace je senzační;-)

Tématické fráze:
pomerančovo-mátový dresing, citronová marináda, marináda s citronem, žebra v citronové marinádě, jaká žebírka na gril, tncz nova eliška

Suroviny:
žebra, olej, ocet balsamiko, sůl, pepř, kůra citronová, cukr třtinový, jogurt bílý, majonéza, sůl, pepř, máta, kůra citronová

Přidat fotografie receptu