Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované švestky na grilu

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 533 kJ /
605 kcal
Bílkoviny2,37 g
Tuky0,48 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy97,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme vinnou marinádu: do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu - zbude nám 12 kousků od každého koření - a přidáme kůru. Přivedeme k varu, ale nevaříme, perlíme cca 2 minuty. Přidáme med. Krok 2: Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme oněch zbylých 12 kousků koření hřebíček a badyán. Naložíme do marinády, musí být ponořené a necháme odležet ideálně přes noc, jinak alespoň 3 hodiny. Krok 3: Poté vyndáme, napíchneme na jehlici, jako špíz a položíme na rozpálený gril, kde je obracíme. Grilujeme cca 10-15 minut. Jsou výborné jako chuťovka, k pečeným masům apod.

Zveřejněno 24. 8. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované švestky na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVWn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované švestky na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVWn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Já bych do švestek spíš vložila po jedné sloupnuté mandli nebo kostku sýra. Už jen proto, abych to koření z těch měkkých švestek pak nemusela dobývat. Ale proti gustu...

Tolik koření na dvanáct švestek si neumím představit ani já, ale když vám to tak chutná, tak proč ne...

Navir....Presne tak si ,, lecim,, zub :-) ....pomaha !!!

:-)):-D:-))

Je třeba vyzkoušet, uvidíme.;-)

Coleta: No jo, jenže ve víně jak známo vývarem se ztrácí jejich síla, jsou jemnější. Vyzkoušej, tahle diskuze nemá cenu. Fakt.

Coleta::-D:-D:-D Jste se, děvčata, rozhodly dneska Spagetku ukamenovat, co:-?:-D:-D:-D

Frantiska: Nikoli píšu: " do vína rozdrtíme po 8 kusech hřebíčku a badyánu", tudíž mi zbude 12 kusů, které vložím do 12 kusů švestek. Ono, když rozdrtím těch 8 kusů, tak víc než jeden do každé z 12 švestek asi nenacpu, že? Ale budiž, napíšu srozumitelněji

spagetka:No a celkem je to pořád 20 hřebíčků na 12 švestek, ne? 12 jich máš ve 12 švestkách a 8 roztlučených ve víně s 12 švestkama. Co jako blbě čtu? :-D

spagetka: Jsem zmatena, v receptu se píše: Švestky nakrojíme tak, aby šla vyndat pecka, ale aby švestka zůstala v celku. Do každé švestky dáme hřebíček a badyán. A v komentáři píšeš, ze jeden hřebíček a jeden badyán rozdrtit a dat do všech 12ti švestek. A v surovinych je 20 kusu koreni od každého.

Holky, nehádejte so o hřebíčku, mám ho v děravým zubu už 3 týdny, je to úúúúžasný analgetikum - super :yes: Ve čtvrtek to uzemní zubař, ale všem, koho bolí zub, vřele doporučuji :yes::-D

Coleta: Sorry, blbě čteš - do 12 švestek po 1 hřebíčku a 1 plátku badyánu. Zbývá 8, které rozdrtíš a přidáš do vína. Už chápeš?

danielle72:Promiň, ale tady mi to přijde škoda surovin. Vím, co udělají tři hřebíčky, když dám do jablečného vařeného kompotu. A 20 hřebíčků na 12 švestek? Navařila a napekla jsem toho už dost, takže usuzuji, že to musí být velmi hořké.

Coleta: Já bych nejdřív vyzkoušela a ochutnala ;-)

Coleta: Chuť se neztratila, švestky bylo náááramně cítit

magdalenka:Přijde mi, že se v tom musí ztratit ta chuť švestek a je to jen hřebíčkové. Čekala bych, že u svěstek budou převažovat švestky a ne hřebíček. Ještě si to dovedu představit, u velkých tzv. jugoslávských švestek, ale tady jsou to ty klasické české.

Tématické fráze:
jugoslávská švestka, svestky na grilu, marinované švestky, svestka jugoslavska, svestky na gril, jak rozdrtit švestky, recept na víno ze švestek, jugoslavske svestky, svestka na gril, švestky na grily, recepty na švestky, švestka na grilu, švestky + koření, marynovane švestky, velke švestky, recept marinovane svestky, grilované švestky, kompot z jugoslávských švestek, recepty švestky velké, svestky jugoslávská

Suroviny:
švestky, koření hřebíček, badyán, kůra citronová, med, víno červené suché

Přidat fotografie receptu