Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lilek s hříbkovou čepicí

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie608 kJ /
145 kcal
Bílkoviny9,38 g
Tuky0,77 g
Vláknina22,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy15,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Důkladně omytý lilek nakrájíme i se slupkou na kolečka. Z jedné strany nařežeme do dužiny zářezy do tvaru mřížky a po obou stranách lehce osolíme. Kolečka rozložíme do cedníku a necháme 20 minut vypotit. Krok 2: Mezitím na lžíci oleje a jedné nadrobno nakrájené malé cibule 20 minut dusíme za občasného zamíchání a podlití nakrájené hřiby, které dochutíme solí a mletým pepřem. Podušenou směs rozdělíme na 6 hromádek. Krok 3: Do zapékací mísy naskládáme vypocená kolečka lilku. Na každé kolečko dáme špetku citronového pepře, trošku nakrájené cibule a do kříže dva přeložené plátky anglické slaniny. Krok 4: Na slaninu dáme hromádku podušených hříbků a překryjeme jedním přeloženým plátkem slaniny. Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby na 20 minut. Zapékáme na ¾ výkon (mám plyn). Krok 6: Poté z trouby vytáhneme, každé kolečko zasypeme nastrouhaným sýrem a dáme zapéct na nejmenší výkon ještě na 10 minut. Podáváme s přílohou, která nám vyhovuje.

Zveřejněno 11. 9. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

http://www.rojikovokoreni.cz/citronovy-pepr-bily/p...

Pokud by někomu vadila lilková slupka,jde velice dobře po zapečení,přímo na talíři sloupnout. Můžeme ji odstranit i před zapečením,ale už to nebude na talíři tak hezky vypadat:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s hříbkovou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87Lr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lilek s hříbkovou čepicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87Lr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Anička, nádherný recept, baklažán mám veľmi rada,o hríboch ani nevravím...len odkiaľ ich vezmem? Mám síce záhradu pod lesom, ale je v nej enormné množstvo diviakov, sama sa kvôli nim do lesa bojím, ani druhí nechodia veľmi hlboko. Len banda diviačia sa nebojí a lozí ľuďom do záhrad. :-D;-)

Fotka je nádherná a jídlo taky vypadá moc dobře :-p:yes:

Lubko,Danuško-děkuji:-):-K

:-p velmi pekny recept a fotka :yes:

:-p:-p:yes:

Jana Pá:pipre::-K:-K
Děkuji všem:-K

:yes::-p

Hezky vypadající a určitě i dobré:yes:+

Tématické fráze:
lilek recepty, hromádky se sýrem a lillkem

Suroviny:
lilek, pepř citronový, sýr eidam, cibule, slanina anglická, houba hřib, sůl

Přidat fotografie receptu