Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový dort s ricottou

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Aralka

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie20 374 kJ /
4 870 kcal
Bílkoviny163,92 g
Tuky158,52 g
Vláknina14,85 g
Cholesterol 1,42 g
Sodík 4,23 g
Sůl10,32 g
Sacharidy689,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu rozehřejeme na 180°C. Oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, pak postupně za stálého šlehání přisypáváme cukr, vanilkový cukr a sůl. Krok 2: Žloutky vyšleháme se 2 lžícemi horké vody do pěny a opatrně vmícháme do bílkového sněhu. Mouku promícháme se škrobem, prosejeme na bílkovou hmotu a zapracujeme. Krok 3: Těstem naplníme dortovou formu (o průměru 26 cm) vyloženou papírem. Ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 30 až 35 minut. Krok 4: Asi 200 g cukrářských piškotů nakrájíme na kousky dlouhé přibližně 5 cm, urovnáme k okraji formy zaoblenou částí ven. Krok 5: Plátky želatiny namočíme v 3 lžících vody a 3 lžících kávy, necháme asi 10 minut nabobtnat. Promícháme ricottu s tvarohem, kávou, cukrem a vanilkovým cukrem. Namočenou želatinu rozpustíme a smícháme s malým množstvím tvarohového krému. Krok 6: Pak teprve promícháme s celým množstvím tvarohového krému a dáme vychladnout. Jakmile krém začne tuhnout, ušleháme šlehačku a znovu smícháme. Krok 7: Tvarohovým krémem naplníme připravený dortový korpus. Piškoty na kraji by měli stát rovně. Dort dáme přibližně na 2 hodiny do chladna. Krok 8: Dort před podáváním posypeme kakaem a ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Zveřejněno 21. 9. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový dort s ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAWv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový dort s ricottou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XAWv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Hmmm, a co zkusit bezkofeinovou variantu - treba s kavovinou? At si pochutnaji tehotne maminky i deti :)

Želatina když ztuhne, tak lepe drží tvar v dortu, a rychleji to tuhne (mi přijde) :)

Bez tej želatíny by to neišlo?:-//

No paráda!!

Kávovú príchuť milujem, a je jedno, či je to zmrzlina, koláč, puding alebo čokoľvek iné. ;-):yes:

Tématické fráze:
ricotta recepty, krém s ricottou, dortový krém z ricotty, dortova napln z ricotty, kávový dort recept, dort ricota, ricotta dort, krém z ricotty na dort, kávový dort, dort s riccotou, krém na dort z ricotty, krém do dortu z ricotty, dort s ricotou, krém z ricotty, ricotta recept, cokoladovy dort s ricottou, ricotta napln do dortu, krém s ricotou, recept s ricottou, krem na dort s ricottou

Suroviny:
vejce, voda, cukr, mouka polohrubá, moučka škrobová, sůl, želatina, káva, sýr ricotta, tvaroh, cukr, cukr vanilkový, smetana, kakao, čokoláda hořká, piškoty cukrářské

Přidat fotografie receptu