Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice pečená na hlávkovém zelí

Vepřo-knedlo-zelo, to je národní poklad. Na tom se sice všichni shodnou, přesto ho každý dělá trochu jinak. Pečení masa společně se zelím dává jistotu, že maso nebude připálené, bude dobře propečené a šťavnaté.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 70 min

85 min (15 min příprava + 70 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 797 kJ /
907 kcal
Bílkoviny7,87 g
Tuky84,62 g
Vláknina11,64 g
Cholesterol 70 mg
Sodík 1,62 g
Sůl4,00 g
Sacharidy26,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Krkovici osolíme, opepříme a okořeníme drceným kmínem. Krok 2: V pekáči ji opečeme dohněda z obou stran a vyjmeme. Do výpečku přihodíme na kostičky nakrájenou cibuli se slaninou, po chvíli restování přidáme i nakrájenou klobásu a nakonec posekaný česnek, aby nám delším restováním nezhořkl. Krok 3: Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky a přidáme ke klobásové směsi, osolíme a malinko podlijeme. Dusíme asi 10 minut přiklopené. Krok 4: K zelí vrátíme maso a vložíme pekáč do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme doměkka. Krok 5: Maso vyjmeme (udržujeme v teple), zelí zaprášíme hladkou moukou a necháme provařit. Krok 6: Podáváme s brambory nebo bramborovými knedlíky.

TIP: Bramborové knedlíky

Zveřejněno 22. 9. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená na hlávkovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yK5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená na hlávkovém zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0yK5

Komentáře (23)

Kazde zeli zahustuju jemne nastrouhanym bramborem . Tim je i bezlepkove . Na Morave se tak dela bezne i bez Celiakie .

:yes::yes::yes::-K

Dnes vyzkoušeno a výborné, dokonce i synovi chutnalo a to je co říct...určitě budu dělat častěji:yes:

vladka8: To jsem moc ráda, díky za vyzkoušení a milou zprávu :-K

Zobrazit starší odpověď

Dnes som varil. Superzradlo. Ani som nezahustoval rovno z plechu nakladal k pecenym zemiakom. Dik za skvely recept. :yes:

Dneska jsem udělal Vámi avizovaný recept a neměl jsem ani čerstvé zelí
ani sterilované a tak jsem použil kysané zelí a mohu vám řici, že to byla taky mňamka. Díky za recept.

Dnes bylo k obědu:-p, dala jsem dunajskou klobásku a bylo to moc dobré, všem chutnalo, ani jsem nestačila fotit;-).

Ivana79:Ivanko, jsem ráda, že tě doma chválili, díky za vyzkoušení a fotky;-):-K

cihi.s:Děkuju za zprávu o vyzkoušení, s uzeným to bude taky super;-):yes:

Pokud se pod pečené maso přidá cokoliv (např. dost cibule nebo zelí - i sterilované), pak je zaručeno, že maso není vysušené, ale pěkně šťavnaté a křehké.
Pomocí sterilovaného zelí dělám, kromě krkovičky či kotlety, hlavně kuřecí čtvrtky.
Zelí je pak ňamka (pokud nějakou náhodou zbyde, tak se dá jít ohřáté i samotné).

Andrea,zase jeden z tvojich výborných receptov ;-) Krkovičku som piekla v celku a podávala som s knedľou...ale bolo mi povedané že lepšie pečené mäso ešte nejedli :-8 Takže +21 a chválim :-p:-p:yes:

Dnes vyzkoušeno. Supr:-p. Jen místo klobásy jsem dala uzený. Určitě ukládám a posílám bodík

Až na to, že já zelí napřed lehce předvařím a vodu, kvůli nadýmání :-((vyleju.:-S

Nikol Lásková 28. 9. 2014 07:37
vypadá to výborně asi si to udělám:-K

:yes::-)):-K super :-)

To musí být bašta, Andrej! :-p :yes:

Přiznávám, že takhle jsem maso ještě nepekla, budu muset vyzkoušet ;-)

Tématické fráze:
kuře na hlávkovém zelí, pečená krkovička se zelím, pečená krkovice se zelím, pečené kuře na hlavkovém zelí, pečené hlávkové zelí, kuře pečené na hlávkovém zelí, krkovicka na hlavkovem zeli, maso pečené na hlávkovém zelí, pečená krkovice knedlík zelí, hlávkové zelí recept, krkovice na zelí, hlávkové zelí pečené, hlávkové zelí recepty, pečená krkovice s uzeným, pečené maso na hlavkovém zelí, maso na hlávkovém zelí, pečená krkovicka, pečená krkovice, krkovice pečená, knedlík, zelí, hlavkove zeli

Suroviny:
krkovice vepřová, zelí bílé, cibule, klobása pikantní, slanina, česnek, kmín drcený, pepř mletý, mouka hladká, sůl, olej

Přidat fotografie receptu