Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pangas obalovaný v těstíčku

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medmic

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 580 kJ /
1 334 kcal
Bílkoviny118,43 g
Tuky45,56 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 509 mg
Sodík 304 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy110,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pokud máme pangasia ještě mraženého, necháme ho postupně rozmrznout (nejlépe přes noc v lednici). Pak ho naporcujeme na menší kousky (řekněme tak na tři sousta), každý pokapeme citronovou šťávou a opepříme z obou stran. Krok 2: V misce rozšleháme vajíčko s hodně vychlazenou minerálkou a moukou tak, aby nám vzniklo řidší těstíčko, řekněme jako na lívance (množství uvedené v surovinách berte odhadem a řiďte se spíše svým okem, rozředit či zahustit můžete vždy). Krok 3: Do těstíčka namáčíme připravené kousky pangase a házíme je ihned na rozpálený olej (nejlépe držíme v jedné ruce misku s namočenými kousky co nejblíž pánve, abychom nepřenášeli a neokapávali těstíčko přes celý sporák či linku). Krok 4: Mezitím co se nám smaží jednotlivé porce, těsto dáváme na tu chvíli na mrazák, aby zůstalo co nejchladnější. Rybu usmažíme z obou stran a ještě teplou podáváme. Můžeme si ji dát třeba s bramborovou kaší.

Zveřejněno 30. 9. 2014

Poznámka autora medmic

Pangasius obecně nemá moc dobrou pověst. Částečně je to oprávněné, protože se jedná o hodně "nudnou" rybu, jejíž chuť přehluší téměř jakékoliv koření (proto byl recept i těstíčko tak minimalistické) a navíc jak je tučná, tak má hodně blátivé maso, co mnoha lidem nevyhovuje. Ale pro některé je zase nevýraznost a měkkost plus, takže je to věc vkusu. Jenže k tomu všemu se mezi lidmi neustále šíří informace, že je strašně jedovatý. A to rozhodně pravda není viz. například http://www.prostezdravi.cz/je-pangasius-zdravy/ nebo http://www.szpi.gov.cz/docDetail.aspx?nid=&docid=1...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas obalovaný v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4D7x

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pangas obalovaný v těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4D7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
obalovaný pangasius, obalovany panganius, pangasius obalovany, testíčko na obalování ryby, pangas v testicku, mražené rybí filé recepty, obalovany pstruh, testicko na obalovani file, obalovaný panguas, těstíčko s minerálkou, obalovaný pangacius, obalovane mražené ryby recept, pangasius obalovany recepty, testíčko na ryby, obalovaný pangasius recepty, obalovaný pangasius recept, pangas, obaalovany pangass, mražený pangasius v těstíčku, file obalované v testicku

Suroviny:
pangasius, voda minerální, mouka hladká, vejce, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu