Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hruškový med

Netradiční způsob zpracování hrušek v hruškovém medu. Recept je jako stvořen pro použití sladkých letních máslovek. Med je opravdu sladký, proto se hodí jako přídavek do jogurtů, do ovesné kaše, nebo třeba k doslazení čaje.

Hodnocení receptu je 5,0 (23×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 50 min

65 min (15 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 389 kJ /
3 439 kcal
Bílkoviny7,03 g
Tuky4,02 g
Vláknina43,34 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 72 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy823,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme na drobné kousky. Krok 2: Ananas i s nálevem rozmixujeme nahrubo. Z citronu vymačkáme šťávu. Krok 3: Do většího kastrolu vložíme pokrájené hrušky, celý obsah rozmixovaného ananasu, cukr dle chuti a sladkosti hrušek a lžíci zázvorové šťávy (lze vynechat). Krok 4: Vaříme do zhoustnutí asi 30 minut. Často mícháme. Krok 5: Těsně před koncem vaření přidáme citronovou šťávu a promícháme. Krok 6: Horké plníme do dobře umytých sklenic, otřeme hrdla a zavíčkujeme čistými víčky. Krok 7: Sterilujeme 20 minut při 80 °C.

TIP: Nejlepší hruškové dobroty

Zveřejněno 6. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVJ9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hruškový med

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVJ9

Marie

Komentáře (19)

Jana Remkova: to je super obměna;-), moc děkuju za fotku:-)

Přidávám foto -verze s jablky :-)

:yes::yes::yes::yes::-O No a já zrovna dělám totéž, ale z jablek!!:-)

Lákavý recept, Maruško. Letos už nevyzkouším, hrušky už nemáme. Ale ráda tuhle dobrotu zkusím napřesrok :-K:yes:

Moc všem děkuju:-):-K
Hello - máš pravdu - je to opravdu hodně sladké, proto asi " med ":-)), držela jsem se původního receptu z Apetitu - jen jsem dělala z jedné třetiny, ale jinak bych cukr taky ubrala;-)

Vypadá to dobře. Určíte to vyzkouším. :yes::yes::yes:

Ananas je ideální na přidání téměř do jakéhokoliv džemu. Už jsem sem přidávala recept s rebarborou, letos jsem dělala vynikající džem s meruňkami a syrovým ananasem, tak teď zkusím i s hruškami. Jen tím množstvím cukru si nejsem jistá. Včera jsem dělala podzimní pečený čaj - jablka, hrušky, syrový ananas - celkem 2 kg ovoce. Dala jsem 300 g cukru a je to sladké až dost. Ale za tento recept + 10 :yes:

světlík: řekla bych nastrouhat a vymačkat ;-)

světlík 6. 10. 2014 20:24
Recept mně zaujal. Kde vezmu zázvorovou šťávu?:-?

To asi bude dobrota :-p:yes:

magdalenka: i já bych si to tak nějak uměla vysvětlit, každopádně to bude moc dobré, jsem přesvědčena, že by mému muži moc chutnalo, ten si totiž už několik let každé ráno maže na chléb marmeládu.
Bodík, Maruško, ti patří :-K

Nalákali ma krásne obrázky otvoriť recept. :yes:
Veľmi zaujímavé - je to niečo ako hruškovo ananásový džem?

Za mě je to naprosto jedno, jak se to nazve, med nebo jam nebo marmeláda, vypadá to dle fotky i dle popisu famózně, to určo vyzkouším! Díky za receptík!

Vypadá to chuťově báječně:yes:+

Tak to bych si s chutí dala:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
hruškový med, hruškový jam, jak se dělá hruškový kompot, pečený čaj s ananasem, hruškový med recept, hruškový med s ananasem, hruškový džem se zázvorem, hruškový protlak, recept na hruskovy med, zázvorový jam, jablečný med se zázvorem, hruškový kompot se zázvorem, recept na huškový kompot se zázvorem, hruškový kompot s třtinovým cukrem, marmeláda z hrušek a medu, hruskova med, hruškový jam recept, hruskovy caj, recept na jablečný džem s ananasem, domácí hrušková povidla s třtinovým cukrem

Suroviny:
hruška, kompot ananasový, cukr, citron, šťáva zázvorová

Přidat fotografie receptu