Očistit a připravit hrušky na další zpracování zvládne podle našeho videa úplně každý. Ovoce se hodí do moučníků a k zavařování
Hrušky jsou velmi oblíbeným ovocem, které se pěstuje běžně i na našich zahradách. Jíme je především čerstvé, ale připravujeme z nich také výtečné moučníky a můžeme je zavařovat.
Hrušky na moučník nebo na zavařeniny potřebujeme očistit. Dobře je omyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Pak je očistíme.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak hrušky očistíme
Je to zcela jednoduché:
- Omyté hrušky rozčtvrtíme. Rozřízneme je podélně na polovinu a poloviny ještě rozpůlíme.
- Stopku, zbytky okvětí i jádřinec z připravených částí odstraníme nožem.
- Takto postupujeme u všech rozčtvrcených hrušek.
- Tip: Proti zhnědnutí hrušky pokapeme citronovou šťávou.
Pokud potřebujeme odstranit i slupku, použijeme škrabku na ovoce a zeleninu.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 20 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 21 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 23 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno 31. 5. 2024 16:22
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Přečtěte si Zobrazit více
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Hruškový kompot zaváříme podle receptů našich babiček. Hrušky obvykle loupeme a postaráme se, aby nezhnědly
Komentáře