Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalu pečené kuře

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jan Hora Jan Hora

Snadný

Doba přípravy 1200 min Doba přípravy: 1200 min

1200 min (1200 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 816 kJ /
2 824 kcal
Bílkoviny163,88 g
Tuky240,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 769 mg
Sodík 61,22 g
Sůl153,00 g
Sacharidy1,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře omyjeme, očistíme, odkrojíme krční část a lopatkové kosti. Svážeme stehna k sobě, křidélka k tělu. Krok 2: Připravíme nádobu s třemi litry studené vody, přidáme sůl a důkladně promícháme. Krok 3: Očištěné kuře vložíme do hrnce s roztokem a necháme přikryté nebo zabalené v lednici po dobu nejméně čtrnácti hodin. Krok 4: Rozehřejeme troubu s horkovzduchem na 90°C. Krok 5: Poté kuře vyjmeme z láku a dobře osušíme papírovými utěrkami. Krok 6: Rozpuštěné máslo smícháme s kořením a celé kuře bohatě potřeme. Krok 7: Kuře pečeme odkryté v pekáči minimálně 5 hodin, a to za občasného podlévání. Krok 8: Vyjmeme kuře, omáčku slijeme do kastrůlku a vypečeme na šťávu. Krok 9: Kuře vrátíme do pekáče a pečeme po obou stranách dozlatova při 240°C cca 20 minut. Kuře při dopékání poléváme hotovým sosem. Krok 10: Hotové kuře necháme 30 minut odpočinout na talíři, přikryté alobalem.

Zveřejněno 14. 10. 2014

Poznámka autora Jan Hora

Záleží na kvalitě,velikosti a struktuře masa a také chuti koření.

Nyní je k dispozici další recept steakové hranolky dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2AL1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomalu pečené kuře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2AL1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Prpcek: Díky za pochvalu :yes:

Tomuto receptu jsem moc nevěřil, ale přesto jsem si ho uložil. Rád zkouším nové věci. Až dnes jsem odzkoušel. Milý Honzíku (promiň, že tykám), takto dobré kuřátko jsem ještě (nerad to říkám) nejspíš nejedl. PS: S Honzíkem Horou nejsme v žádném příbuzenském vztahu.
Jeho bramborové hranolky, které jsem také odzkoučel, jsou také vynikající. Oba recepty si zaslouží mnohem více "bodíků", protože jsou opravdu dobré, ale na tomto fóru se bohužel hodnotí podle něčeho úplně jiného. Samozřejmě, že rád přidávám za vynikající recept bodík, ale mrzí mě, že tak dobrý recept (oproti jiným, nereceptům na tomto fóru), není správně ohodnocen.) :yes:

zapletalíková: :-D

zapletalíková: vôbec to nemusí byť drahšie:-) Spotreba energie závisí nielen od dĺžky pečenia, ale aj od energetickej triedy rúry a teploty v rúre. Ak je rúra energetickej triedy A+, už táto skutočnosť zabezpečí o 20-25% nižšiu spotrebu elektriny ako energ. trieda A. Pritom môžem mať aj energetickú rúru A++, A+++, kde je úspora ešte väčšia.
Priemerná spotreba energie, za jednu hodinu pri 200 °C, je približne 0,90 kWh. Ak znížime taplotu len o 20°C, teda na 180°C, znížime spotrebu energie o 0,10 kWh. Úspora energie bude takmer 10%. A čo, ak je tá teplota iba 90°C ? Úspora energie bude oveľa väčšia. Takže nemáte pravdu, spotreba energie pri 200°C a 90°C je podstatne rozdielna. ;-)

spagetka:jojo na pomaláč nedám dopustit:yes:můj nejoblíbenější hrnec v kuchyni:yes:

mika59: Rozhodně, taky takovéto pokrmy dělám v pomaláčku, je to vynikající, šťavnaté :yes::yes::yes:
Pomaláček má výhodu úspory energie a tedy i peněz

A ještě se zeptám mám pomaláč,v tom to asi taky může být skvělé :-p

mika59: Bude to supr držím palce a nechte si chutnat ;-)

zapletalíková: Jednou za čas BOOMBA :-p

:yes:mika59:

Jan Hora: a dám vědět :-K

zapletalíková 15. 10. 2014 19:53
No jo, ale pět hodin? To bude dražší než v Excelsior hotel's ....

no už se těším v sobotu bude degustace :-)):-K

Jan Hora: mika59 Velká paráda :yes:

Jan Hora: toto kuře je nejšťavnatější jaké jsem kdy měl :yes: lopatkové kosti odstaňuji kvůli vzhledu při servírování a také když chci kuře naplnit ;-)

mám dotaz... po pěti hodinách, nezakryté... není usušené? A podlívání to moc podle mě nespraví. A ještě proč odkrojit lopatkové kosti???:-O Jinak - ona i pomalu pečená kachna je delikatesa... ale ta se peče /vlastně dusí/ většinu času zakrytá..

Zatímco budeme čekat na recept na domácí stejkovky, zkuste Golden Longs od McCain. Perfektně se hodí, jsou z celých výběrových brambor a úplně bez konzervantů. :-)

to vypadá zajímavě:yes::-8

Tématické fráze:
pomalu pecene kure, pomalu pečené kuře recept, pečené kuře, kuře pečené pomalu, pomalu pečené kuřecí stehna, kuře pomalu pečené, pomalu pečená kuřecí stehna, pečené kuře teplota, pomalu pečené kuřecí stehno, pomalu pečená kure, pečené kukuřičné kuře, nejlepší pomalu pečené kuře, kukuricne kure, recept na pomalu pečené kuře, pečené kuře recept, pečení kuřete teplota, pečení kuřete teplota, při jaké teplotě péct kuře, teplota pečení kuřete, teplota pečení kuřete

Suroviny:
voda, sůl hrubozrnná, kuře, koření country, máslo, voda

Přidat fotografie receptu