Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře na plechovce piva.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivaan

Snadný

Suroviny

Porce: Kolik chcete

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kuře očistěte, odřízněte přebytečnou kůži z krku a kolem otvoru do dutiny břišní. Kuře by mělo mít pokojovou teplotu. Krok 2: Všechny sypké ingredience smíchejte dohromady v potřebném množství a v poměru 1:1:1:1. Zvolna přilévejte olivový olej a míchejte tak, aby marináda měla konzistenci husté pasty. Kuře zevnitř i zvenčí bohatě namarinujte. Nemusí to být dlouho, půlhodinka je až až. Krok 3: Otevřete plechovku piva a odpijte 1/3. Plechovku postavte na pekáč a kuře na ni navlékněte tak, aby se opíralo o nohy což podpoří jeho stabilitu. Krok 4: Pečte při 180°C asi jednu hodinu. To už ale záleží na troubě a každý už to nějak intuitivně pozná.

Zveřejněno 20. 10. 2014

Poznámka autora Ivaan

Recept je od jednoho z šéfkuchařů Prakulu a je prezentován pro nepřímé grilování v uzaviratelném grilu. Nemám ho takže jsem použil horkovzdušnou troubu.

Ten recept mi přijde geniální nejen svojí jednoduchostí a skvělou chutí ale i tím, že jsem při očekávání společnosti takto v troubě běžné velikosti najednou upekl tři kuřata.

Marináda měřená na polévkové lžíce stačí na tři kuřata. Doporučil bych trochu opatrnosti se solí.

Pokud jde o pivo použil jsem Kozlíka, Plzeň, Zubra a nějaké německé pivo. Kozel naprosto vyhovuje jak cenou tak i kvalitou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na plechovce piva.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zXP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře na plechovce piva.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1zXP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Pepe: Ano, McCain je globální firma, ale právě protože používá postup nadstandardní péče při výrobě produktů, preferuje menší výrobní linky po větší části světa. Také se snaží dodržovat pravidlo, že brambory se musí zpracovat do 100 km od místa, kde je sklidili. Proto je výrobní linka pro východní Evropu v Polsku, které je pro tuto úlohu dostatečně velkým trhem.

ZuzanaK:
Len maly dodatok k zemiakovym hranolkám McCain:
Vsimli ste si niekedy napísané mikroskopickymi pismenami:
Krajina pôvodu: Poland?
V balení pre Českú republiku to je zakryté pri lisovaní obalu?

zizala:No, Žížo, portálům většinou neagresivní doporučení z vlastní zkušenosti nevadí - ale je pravda, že tohle už moc neagresivní není. Ale to nebyl můj původní záměr. ;-)

ZuzanaK: A máš tu reklamu zde na Topreceptech zaplacenou, Zuzanko? Tady se totiž reklama buď platí nebo maže ;-)

zizala: Nenápadná moc není, to je fakt. :D Ale ani nemá být. Netajím se tím, že jsem ambasador McCainu, protože ty hranolky vážně považuju za úžasné. Hlavně je mi sympatická výrobní filozofie firmy. Myslím, že je v současnosti svou péčí spíš vzácná, ale doufám, že se tenhle typ starostlivosti zase rozmůže. Domácí hranolky si totiž udělat můžeme, ale jsou věci, co prostě kupovat musíme a já bych ráda, aby stále víc firem hledělo na kvalitu a životní prostředí.

ZuzanaK: :-D Ovšem, a navíc s "nenápadnou" reklamou.

zizala: Tak určitě. .-) Domácí jsou domácí - ale když nestíháš, je skvělé, že existují firmy, které se skutečně snaží používat pro výrobu postupy co nejbližší těm domácím. No ne?

K těm dvěma na obrázcích jsem teď v sobotu dělal to čemu se říká španělská bramborová tortilla a pro zpestření ratatouille.:-O

ZuzanaK: :-D:-D Jasně... já si raději udělám hranolky domácí a budou ještě dokonalejší, ty reklamo ;-)

Skvělý recept - kuřátko bude určitě úžasně šťavnaté a ne vysušené na troud. A dala bych si k němu hranolky, třeba My Fries od McCain. Plná bramborová chuť, slunečnicový olej a žádné konzervanty. Dokonalost. ;-)

Nie je to nespravodlivé?! Kuchár si odpije IBA 1/3 plechovky piva a kurča zvyšok=2/3. Nebude opité ako Dán?
Inak, skvelý nápad, no aj napriek vášmu odporúčaniu použiť Kozla, vyskúšam to so Smädným mníchom. Možno kurča chytí "opicu" skôr ako po hodine.
:yes:

Krásné solárko :) a kde je pivo, tam je chuť :)

Ano, pivo se odpařuje.

To ty dvě třetinky zůstávají v plechovce a dostávají se během pečení do kuřátka?
Moc pěkní ptáčci, i ta příprava (vypijte 1/3 piva) se mi líbí;-):-D:yes:

Tématické fráze:
kuře na pivu, kure na plechovce piva, kuře na pivu od ládi hrušky, grilované kuře na plechovce piva, kure na plechovce, kuře na černém pivu podle ládi hrušky, kure na pive od ladi hrusky, kuře na černém pivu v plechovce, kuře na pivě, pečené kuře na plechovce piva, láda hruška kuře na pivě, kuře pečené na plechovce piva, láďa hruška kuře na plechovce, kure na plechovce od piva, kuře pečené na plechovce pivu, láda hruška kuře na pivu, kuře na plechovce piva láda hruška, láďa hruška kuře na plechovce piva, grilované kuře plzeň, grilované kuře plzeň

Suroviny:
kuře, pivo světlé, sůl, koriandr, česnek, hořčice sušená mletá, paprika sušená sladká, římský kmín mletý, olej olivový

Přidat fotografie receptu