Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipánovo skořicové uzly

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

SKADINKA

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 30

30

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie34 028 kJ /
8 133 kcal
Bílkoviny201,50 g
Tuky258,10 g
Vláknina59,80 g
Cholesterol 540 mg
Sodík 1,92 g
Sůl4,50 g
Sacharidy1 221,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko ohřejte na teplotu 37°C. Do velké mísy nalijte malé množství mléka a rozpusťte v něm droždí. Přilijte zbytek mléka a přidejte kousek másla, cukr, sůl, kardamom a většinu mouky. Krok 2: Dřevěnou vařečkou za 6-7 minut důkladně vypracujte hladké a pružné těsto. Těsto zakryjte víkem nebo čistou utěrkou a nechte je asi 30 minut kynout, dokud nezíská dvojnásobný objem. Krok 3: Těsto smáčkněte, vložte na pomoučněný vál a krátce propracujte. Připravte si náplň, smíchejte všechny suroviny. Těsto rozdělte na 2 díly, z nichž vyválíte 2 obdélníky. Oba obdélníky potřete náplní. Krok 4: Těsto přeložte na dlouhé straně na půl a vyřízněte z něj 2 cm široké proužky. Jednotlivé proužky stočte podélně do spirály a smotejte do volného uzlu. Krok 5: Hotové uzly položte na plech vyložený pečícím papírem. Zakryjte je utěrkou a nechte je 40 minut kynout. Mezitím předehřejte troubu na 250°C. Krok 6: Opatrně zmáčkněte jeden uzel. Pokud se po zmáčknutí těsto opět vrátí do původního tvaru, je proces kynutí dokončený. Uzel potřete rozšlehaným vejcem a posypejte krystalovým cukrem. Krok 7: Pečte je 5-10 minut uprostřed trouby. Po upečení položte uzly na mřížku, zakryjte je utěrkou a nechte vychladnout.

Zveřejněno 24. 10. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcipánovo skořicové uzly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jj4P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marcipánovo skořicové uzly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Jj4P

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

mleko ani moc horke ani studene prostě tak akorád :)

Dětem jsem dělala koupel ve vaničce 37 stupňů - zkoušela jsem loktem. To mléko - nevím, jak vyzkouším:-D:-D:-D

no do odměrky si ho dám :-). ale stejně jsem ho tam dala o trochu víc protože se mě těsto zdalo take řidší :-)

Není mi jasné, kolik do těsta přijde mouky /14 dl/ ?
A taky prosím rozepiš suroviny na náplň, v receptu máš všechny suroviny pohromadě, takže není jasné, co do těsta a co do náplně.
Děkuji:-K

Tématické fráze:
skořicový uzel, skořicové uzly, skořicové uzle, recept na skořicové uzly, hruška lada recepty sušenky skořicové, skořicový uzel recept, skoricovyuzel, skoricovyuzel, skořicové uzly recept, jak upéct kynuté skořicové šneky-videorecept, skořicové uzel, jak upéct uzel, skořicové spirály, skořicoví uzle, skořicový uzle, skoricovy uzly, 14 dl mouky, skořicoý uzel, láďa hruška uzly, jak upéct skořicový uzel

Suroviny:
mléko, droždí, máslo, cukr krupice, sůl, kardamom, mouka hladká, máslo, marcipán, skořice mletá, vejce, cukr krystal

Přidat fotografie receptu