Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Datlové sušenky s mandlemi

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RAWMANIA.cz

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

10 min (10 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: 8-10

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 946 kJ /
1 421 kcal
Bílkoviny23,48 g
Tuky59,10 g
Vláknina35,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy181,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mandle necháme namočené přes noc, ráno oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Datle rozmixujeme s trochou vody (asi čtvrt šálku) na jemnou kaši a přidáme skořici. Krok 2: Smícháme směs datlí s mandlemi a vytváříme lžičkou malé "bobky". Krok 3: Sušení (v sušičce) trvá tak dlouho, jak velké je uděláte, takže bych doporučovala dělat malé, ať jsou rychle hotové. Sušíme asi 12 hodin, dokud sušenky nejsou suché a nelepí. Dobrou chuť!

Zveřejněno 2. 11. 2014

Poznámka autorky RAWMANIA.cz

A proč to sušit a nepéct v troubě? Koukněte na odkaz a zjistěte něco syrové stravě! :-)

http://rawmania.cz/recepty/item/229-mandlove-susen...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Datlové sušenky s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67nn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Datlové sušenky s mandlemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/67nn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Peppa: Všechny naše recepty jsou tepelně neupravované - jedná se o syrovou stravu (anglicky RAW), náš životní styl. Ve zkratce se v syrové stravě neupravujete nic nad 42 stupňů, takže proto taky sušíme tak dlouho. Podívejte se na domácí stánku (Domů) u nás na RAWMANII, tam se dozvíte více o syrové stravě ;-) Samozřejmě, klidně můžete strčit i do trouby, ale je to škoda, protože ta syrová chuť je něco úplně jiného než upravené tepelně - to si ten náš recept raději zobnite z misky neusušený. Ochutnejte si třeba těsto na pečenou bábovku a pak tu upečenou bábovku - těsto je mnohem sladší než po upečení - proto ani nepotřebujeme používat cukr (toho byste se u nás nedohledala, stejně jako trouby). Podívejte se i na jiné recepty, tyto chutě v běžné stravě nemáte možnost objevit - víme moc dobře o čem mluvíme :-) Barča

Recept i obrazky velmi lakave. Ovsem - kliknitim na vyse uvedenou adresu jsem se nedozvedela proc je nepect v troube... Susicku bohuzel nemam..:-( co ted??!

Tématické fráze:
datlove susenky, sušenky z datlí, datlové pusinky, raw sušenky s datlemi, sušenky s datlemi, raw sušenky recept, recept sušenky s datlemi, datlové kolečka recept, datlové rohlíčky, domácí datlové sušenky, ovocna jahlova babovka s orechy, orechovo datlove pusinky, datlové koláče, ovocne placicky v susicce, raw placičky datlové, sušenky zdatli, datlové sušenky bezlepkové recept, raw sušenky jak dloho sušit v sušičce, datlove susenjy s ořechy, sušenky s ořechy a datli

Suroviny:
mandle, datle, skořice

Přidat fotografie receptu