Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba v bramboráku bez lepku, mléka a vajec

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

petram petram

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 753 kJ /
2 331 kcal
Bílkoviny205,40 g
Tuky15,48 g
Vláknina105,36 g
Cholesterol 480 mg
Sodík 664 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy290,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané brambory nastrouháme najemno a slijeme z nich všechnu vodu. Krok 2: Mouku promícháme se solamylem, práškem do pečiva a majoránkou a nasypeme na brambory. Krok 3: Přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř a promícháme. Mělo by vzniknout tužší netekoucí těstíčko. Je-li příliš husté, přidáme podle potřeby vodu. Krok 4: Menší plech vyložíme pečicím papírem. Na dno rozetřeme o trochu víc než polovinu bramborákového těstíčka. Krok 5: Na něj rozložíme kousky ryby (můžeme je nechat celé nebo překrájet na menší kousky a poskládat do sebe tak, aby co nejlépe pokryly celý povrch) a na vrch rozetřeme zbylé těstíčko. Krok 6: Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, až než povrch bramboráku zrůžoví. Trvá to asi 20-30 min, závisí to na typu trouby a výšce těstíčka.

Podáváme se zeleninovým salátem.

Zveřejněno 4. 11. 2014

Poznámka autorky petram

Našla jsem zde dva podobné recepty, všechny ale obsahují výše zmíněné alergeny, tak ještě přidávám ten svůj.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba v bramboráku bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVAO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba v bramboráku bez lepku, mléka a vajec

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mVAO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Jednou jsem to ochutnal a nic moc. Ani ryba ani bramborák, ty chutě se mi nespojily. Takže za mne říkám NE. Ale zároveň připouštím, že to někomu může chutnat. Řízek v bramboráku, to je jiná, to máme rádi.

S rybou jsem ještě nedělala, tak vyzkouším. Jen změním rybičku :-p:yes:

To vypadá dobře, kombinaci bramborákového těsta a masa máme rádi :-p:yes:

Tématické fráze:
ryba s bramboráčky, alergeny bramborák, ryba ala bramborák, tncz alergeny, tncz alergeny, bramboráky s rybou, pečeme se splamylem, pečeme bez lepku se solamylem, recept s obsahující alergeny, recepty na alergii na lepek

Suroviny:
brambory, mouka cizrnová, solamyl, voda, česnek, prášek do pečiva, sůl, majoránka, pepř, ryba

Přidat fotografie receptu