Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 626 kJ /
1 584 kcal
Bílkoviny177,30 g
Tuky84,65 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 1,63 g
Sodík 1,33 g
Sůl2,95 g
Sacharidy28,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou. Krok 2: Pak následují rozšlehaná osolená a vejce a až docela nakonec obal z polohrubé mouky. Proč je tato úprava nutná? Trojobal naruby totiž maso při smažení důkladně uzavře, takže plátky zůstanou po zapečení krásně šťavnaté. A mezi nimi vynikne jakoby mechová smetanová vrstva. Ještě teplé řezy můžete vzápětí podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo i salátem. Krok 3: POSTUP: Maso nakrájejte přes vlákna na plátky, osolte je, opepřete a obalte důkladně ve strouhance, kterou do nich na prkénku z obou stran zaklepete. Strouhanka musí k masu opravdu dobře přilnout v celistvé vrstvě. Krok 4: Teprve potom řízky vložte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v polohrubé mouce. V další fázi je usmažte klasickým způsobem na pánvi ve vrstvě rozehřátého tuku. Krok 5: Hotové vyskládejte do pekáčku vytřeného máslem nebo zapékací misky. Pokládejte jeden na druhý až do úplného naplnění. Do menších míst můžete plátky překrojit. Krok 6: Následně obsah pekáčku zalijte směsí sladké smetany, kečupu, soli, pepře a vajec. Krok 7: Vše nechte v troubě zapéct. Po upečení mírně zchladlý obsah vyklopte na oválnou mísu a nožem jej naporcujte napříč na plátky. Na řezu budou pěkně patrné proužky masa v kontrastu se smetanovou zálivkou.

Zveřejněno 11. 11. 2014

Poznámka autora frejka55

Fotopostup krok za krokem najdete na

http://www.hobbymanie.tv/clanek/znate-je-rizky-nar...

Pokrm připravila Marcela Matyášová, autorská práva vlastní Hobbymanie.tv

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNQr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xNQr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

NejRecept 7. 12. 2014 15:21
frejka55: jak vykrádamé? Hodně receptů je tam napečeno námi a na většinu ať už fotky nebo recept máme dovolení od autorek fotografií ke zveřejnění. Jediný problém byl s řezem macecha, který nám zaslal fanoušek a neověřili jsme si ho jestli je opravdu autorem. Tak nepište že vykradame ostatních. Znáte mnamkyrecepty.sk? Také čerpají z různých zdrojů. My jsme pekařky kontaktovali, zda máme jejich povolení ke sdílení.

opravdu dobre moc chvalim ..:yes::-)):-K:-))

Dnes jsme měli k obědu, moc dobré to bylo, bodík letí:-p

Tyto neobvyklé řízky neznám:-8Moc se mi líbí:-K:-p:yes:

Zajímavé jídlo, ukládám na vyzkoušení.

Moc dobře to vypadá - po letech mi to připomnělo, že kdysi dávno maminka takto dělala řízky z králíka, po osmažení skládala do remosky na sebe, zalila šlehčkou, přidala máslo a pak ještě pekla :-)):yes:

Jardo nic si z toho nedělej hlupák se vždy najde co do všeho šťorá.
Dávám 5 bodíků :-p:-p:-p:yes::yes::yes::yes:

Vykrádání je bohužel v dnešní době považováno za něco normální, dokonce snad je autor plagiátu "in". Mám zkušenosti ze zaměstnání, kde se někteří jedinci nestydí vydávat cizí myšlenky za vlastní (a hlavně to musí říct šéfovi dříve, než skutečný autor).
Různí autoři také svůj recept rozesílají na různé weby.
Tak stačilo vložit pouze do textu, že ... autorská práva k textu a fotografii vlastní ...
Na fotku pak odkaz uložit, jako na ostatní.
Jinak, když bude chtít nějaký šikula recept "obšlehnout", tak je to maličkost. Lehce změní ingredience, popř. změní gramáž, jako horní vrstvu přidá na plátky nakrájené brambory a pod. A bude hrdý na to, jak a autora doběhl.
Protože se za recepty nic neplatí, může vás pak hřát vědomí, že se recept líbí a popř. chutnal (blafy by nikdo nevykrádal).
Jen dál s dobrými recepty (než se jich zmocní nějaký všeuměl a vydá je knižně a ....).

ota: Ale ne, tady šlo jen o to deklarovat, že text i fotografie jsou autorské, tj. nejsou přebrané z cizích zdrojů. Ale upravíme to, pokud to dělá problém. (Máme v tomto směru špatné zkušenosti např. s anonymním Nejrecept.cz, který vykrádá všechny ostatní...)

Zůstávám s pusou otevřenou.
Co myslel autor těmi autorskými právy? To snad za to, že si je udělám mu budu posílat autorské poplatky? Kam prosím?
Řízků naruby je tady hafo. Jen rozdíl je v konečné úpravě.

Recept si ukládám a dávám bodika:yes:
Jinak,myslím,že by měl být zařazen do “vepřové maso“ a ne “jiné maso“;-)

Tématické fráze:
nejrecept, řízek naruby zapečený, nejrecept.cz, zapečený řízek naruby, řízky naruby zapečené se smetanou, neobvyklé recepty, trojobal naruby, řízky v remosce, zapečený rizek, řízek naruby zapečený se smetanou, řízky naruby, mnamkyrecepty.sk, králík naruby, řízek obaleny naruby, zapékané řízky, rizky nar, vepřový řízek naruby videorecept, rizek naruby zapecene, zapékané řízky naruby, zapečené řízky z kralika

Suroviny:
kýta vepřová, strouhanka, vejce, mouka polohrubá, sůl, pepř mletý, tuk na smažení, smetana sladká, kečup sladký, sůl, pepř mletý, vejce, máslo

Přidat fotografie receptu