Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 626 kJ / 1 584 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 177,30 g |
Tuky | 84,65 g |
Vláknina | 0,30 g |
Cholesterol | 1,63 g |
Sodík | 1,33 g |
Sůl | 2,95 g |
Sacharidy | 28,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na samém počátku je třeba jednotlivé řízky, osolené a opepřené, obalit zprvu ve strouhance, kterou do povrchu masa ještě zaklepete na prkénku paličkou.
Krok 2: Pak následují rozšlehaná osolená a vejce a až docela nakonec obal z polohrubé mouky. Proč je tato úprava nutná? Trojobal naruby totiž maso při smažení důkladně uzavře, takže plátky zůstanou po zapečení krásně šťavnaté. A mezi nimi vynikne jakoby mechová smetanová vrstva. Ještě teplé řezy můžete vzápětí podávat s vařenými brambory, bramborovou kaší nebo i salátem.
Krok 3: POSTUP: Maso nakrájejte přes vlákna na plátky, osolte je, opepřete a obalte důkladně ve strouhance, kterou do nich na prkénku z obou stran zaklepete. Strouhanka musí k masu opravdu dobře přilnout v celistvé vrstvě.
Krok 4: Teprve potom řízky vložte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte v polohrubé mouce. V další fázi je usmažte klasickým způsobem na pánvi ve vrstvě rozehřátého tuku.
Krok 5: Hotové vyskládejte do pekáčku vytřeného máslem nebo zapékací misky. Pokládejte jeden na druhý až do úplného naplnění. Do menších míst můžete plátky překrojit.
Krok 6: Následně obsah pekáčku zalijte směsí sladké smetany, kečupu, soli, pepře a vajec.
Krok 7: Vše nechte v troubě zapéct. Po upečení mírně zchladlý obsah vyklopte na oválnou mísu a nožem jej naporcujte napříč na plátky. Na řezu budou pěkně patrné proužky masa v kontrastu se smetanovou zálivkou.
Zveřejněno 11. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNQr
Moje poznámka
Neobvyklé řízky: naruby a ještě zapečené
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xNQr
Nejnovější recepty
Lněné borůvkové lívance
Přidáno před 10 hodinami
Ivošovo prase
Přidáno před 16 hodinami
Jednoduché smetanovo pudinkové řezy
Přidáno před 19 hodinami
Čočka s míchanou zeleninou
Přidáno před 20 hodinami
Batátové hranolky
Přidáno před 21 hodinami
Kynutý koláč s drobenkou
Přidáno 15. 3. 2025 22:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
Nanda91 před 7 minutami
Sněhový krém do kremrolí
Kajin666 před 6 hodinami
Mrkvové karbanátky
michael_cook23 před 9 hodinami
Česnekové celerové hranolky s vejcem a sýrem cottage
michael_cook23 před 9 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
AlenaV před 10 hodinami
Chutné vafle
MarzamKa před 12 hodinami
Přírodní drůbeží na cibuli a slanině se šťouchanými brambory
Majka104 před 12 hodinami
Křehký jablkový koláč
jirina.v před 12 hodinami
Pohankové karbanátky se sýrem
Marfiska před 12 hodinami
Ledový salát se zálivkou z Nivy
poirotka před 13 hodinami
Tématické fráze:
nejrecept,
řízek naruby zapečený,
nejrecept.cz,
zapečený řízek naruby,
řízky naruby zapečené se smetanou,
neobvyklé recepty,
trojobal naruby,
řízky v remosce,
zapečený rizek,
řízek naruby zapečený se smetanou,
řízky naruby,
mnamkyrecepty.sk,
králík naruby,
řízek obaleny naruby,
zapékané řízky,
rizky nar,
vepřový řízek naruby videorecept,
rizek naruby zapecene,
zapékané řízky naruby,
zapečené řízky z kralika
Suroviny:
kýta vepřová,
strouhanka,
vejce,
mouka polohrubá,
sůl,
pepř mletý,
tuk na smažení,
smetana sladká,
kečup sladký,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
máslo
Komentáře (11)