Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrášková polévka z uzených žebírek

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cekrops cekrops

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie231 kJ /
55 kcal
Bílkoviny1,81 g
Tuky0,22 g
Vláknina6,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 8 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy10,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V kastrůlku zpěníme na trošce sádla jednu cibuli. Potom přilijeme cca 1,2 litru horké vody z konvice a vložíme uzené kosti s masem. Necháme chvilku (cca 20 minut) povařit, aby vznikl vývar. Krok 2: Kosti s masem vytáhneme a do vývaru nasypeme hrášek (trochu hrášku si dáme stranou na ozdobení). Vaříme do změknutí hrášku. Potom vše rozmixujeme ponorným mixérem, osolíme a opepříme dle chuti. Přidáme prolisovaný česnek. Krok 3: Mezitím si z kostí obereme maso a nakrájíme ho. Maso vložíme zpět a ještě chvilku povaříme (cca 5 minut). Odstavíme z plamene a vmícháme trošku smetany na vaření. Podáváme s opečeným nakrájeným rohlíkem (rohlík+máslo).

Zveřejněno 12. 11. 2014

Poznámka autora cekrops

PS: Maso a kosti mně zbyly ze včerejšího oběda, tak jsem toho využil.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka z uzených žebírek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkMn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrášková polévka z uzených žebírek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KkMn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Tyhle konzervičky hrášku mám doma pořád,vždy se na něco hodí.A ještě s baby mrkví,to má ráda mamča.Takže, polévka spíš než hrachová -hrášková,ale to je detail, určitě byla s tím uzeným výborná:yes:

Jistě chutnalo z dobrého vývaru:-p+:yes:

Tématické fráze:
hrášková polévka s uzeným masem, uzena polévka s hráškem, hraskova polevka z uzeneho vyvaru, uzené na polévka, hrášková polévka s s uzeným masem, uzene s hráškem, uzená hrášková polévka, hrášková polévka z uzeného masa, uzené maso v hrášku, hraskova polevka uzena, uzená polévka, hrášková polévka v uzeném vývaru, hrášková polévka z uzeným masem, hrášková polévkaz uzemeho, doba vaření uzenych zebirek, nejlepší hraškova polévka, nejlepší hrášková polévka s uzeným masem, polévka z uzených žebírek, hrachová polévka z hrášku, polévka uzená s hráškem

Suroviny:
hrášek, žebra uzená, cibule, česnek, smetana, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu