Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rychlé pařížské řezy

Hodnocení receptu je 3,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Evamala

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 607 kJ /
3 969 kcal
Bílkoviny99,72 g
Tuky67,99 g
Vláknina46,00 g
Cholesterol 1,05 g
Sodík 640 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy716,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Vejce, cukr a Heru vyšleháme do pěny. Přidáme kakao a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Krok 2: Nalíjeme na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. Troubu předehřejeme a pečeme asi 10min při 120-140°C. Krok 3: Krém: Rozpustíme Heru a do vychladlé, ale tekuté přidáme moučkový cukr, celé vejce a kakao. Důkladně vyšleháme. Krok 4: Na vychladlý korpus rozetřeme krém a povrch posypeme kokosem. Krok 5: Celý plech dáme vychladit do ledničky a pak krájíme na kostky.

Zveřejněno 12. 11. 2014

Poznámka autorky Evamala

Rychlý a dobrý moučník.

Na jednotlivé kostky se může přidat šlehačka, je to dobrý zákusek ke kávě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé pařížské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoQN

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rychlé pařížské řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OoQN

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Děkuji-udělala jste mi radost,že jste recept vyzkoušela a že Vám chutnal.Také děkuji za přidání fota-nemám možnost moučník vyfotit. Já krém vždy posypu strouhaným kokosem-ztratí se tak případné nerovnosti. Zdraví Vás Eva.:-)

Tak mi to nedalo a ty řezy jsem udělala. Velmi se autorce omlouvám za své lehké pochybnosti, opravdu JE to krém:-)) - a výborný. Zařazuji mezi oblíbené, moučník je opravdu moc dobrý, rychlý. Postupovala jsem přesně podle receptu, pekla na 140, dala máslo místo hery, do těsta navíc lžíci rumu:-8. Fotku a bod přidávám:yes: S klidným svědomím mohu všem doporučit k realizaci. Evo - díky za super recept:-K
Fotila jsem teď večer, možná zítra fotku vyměním, zaslouží si to hezčí. Ale neodolala jsem a "řádek" z plechu (30x40) zlikvidovala:-)

Toho cukru do krému se může dát méně-to je podle chuti.Místo Hery lze použít máslo-opatrně a pozvolna rozpuštěné.Opravdu to jde dobře vyšlehat! Dělám tento moučník již roky a všem chutná! Pečení je podle trouby-korpus je nízký.

Je to nějaká nepodařená napodobenina http://www.toprecepty.cz/recept/2755-parizske-kost... ale pokud je tam slovo "Paříž", měl by tam být i pařížský krém, ne jen poleva. Tím "nepodařená" nemyslím recept jako takový, ale jeho sepsání. Pokud se Hera rozpustí, je to poleva. Když se našlehá zastudena, je to krém. I když - na 12,5 dkg tuku 20 dkg cukru ... brrr.

hosta:Podľa mňa, keďže je v recepte 1/2 Hery, ide o polevu, nie krém.

No nevím, jestli je to krém, mohlo by to tak klidně být, já tu mám suprovou polevu, která se dělá stejně, jen se míchá a nešleháhttp://www.toprecepty.cz/recept/26075-kakaova-pole...

Ten krém se mi taky nějak nezdá, určitě nic nezkazíš pařížskou šlehačkou, je to zdravější a chutnější než hera :-/

Heru naozaj rozpustiť? Do toho surové vajce a potom to zhustne?

Opravdu péct jen 10 minut při tak málo stupních??? nevěřím:-S

Tématické fráze:
parizske rezy, rychle rezy, pařízske rezy recept, recept na pařížské řezy, pařížské řezy na plech, rychlé pařížské kostky, řezy z hery, rychlé řezy na plech, pařížský řez recept, parizsky rez, rychle řezy , zakusky, rychlé dobré zákusky, rychlé pařížské rohlíčky, recept na rychlé řezy na plech, zdravé rychlé řezy na plech, parižsky zakusek na plech, parizske.com rezy, pařízské rohlíčky -cukroví, pařižský moučník, rychlé cukroví řezy

Suroviny:
vejce, cukr moučkový, tuk hera, kakao, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tuk hera, cukr moučkový, vejce, kakao

Přidat fotografie receptu