Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové kytičky od farské Aničky

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 658 kJ /
2 786 kcal
Bílkoviny32,16 g
Tuky40,10 g
Vláknina16,60 g
Cholesterol 9 mg
Sodík 148 mg
Sůl0,79 g
Sacharidy565,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve krátký příběh: Na jednom děkanství nedaleko Kopidlna sloužila jako kuchařka jistá Anička. Do pana děkana se bláznivě zamilovala, leč služebník Boží jí tu její oplácel láskou ryze otcovskou. O to více se ho proto snažila zaujmout alespoň svým kuchařským a hlavně pekařským uměním. Jak co dělá, ale nikomu neprozradila, a tak to po její smrti vypadalo, že spolu s ní odešly na pravdu Boží i její recepty. Po mnoha desetiletích ale dělníci při rekonstrukci zámečku našli na půdě zaprášený sešit a světe div se, kromě řádků o nenaplněné lásce tu byla k radosti našich cukrářek i spousta zajímavých receptů. Jeden z nich, jen nepatrně "zmodernizovaný", a to na medové kytičky od bláznivé farské Aničky, vám nabízíme. Krok 2: JAK NA TO:
Mouku promíchejte v míse s cukrem, práškem do pečiva a kořením. Krok 3: Zvlášť vymíchejte med s meruňkovou zavařeninou, přilijte vlažné mléko, opět vše promíchejte a přidejte k sypké směsi. Krok 4: Nakonec přilijte olej, těsto metlou propracujte a rozlijte do pekáčku cca 30 x 20 cm, na jehož dno jste uložili list papíru na pečení. Stěrkou či kartou uhlazený plát pečte v troubě vyhřáté na 170 °C cca 30 minut. Krok 5: Zchladlý překlopte na podložku, původně spodní papír z něj stáhněte a povrch rovnoměrně potřete meruňkovým džemem rozehřátým v kastrůlku na plotně (potěr zatáhne porézní povrch). Krok 6: Po zchladnutí vypichujte z lepkavého plátu formičkou kytičky, jejichž stranu potřenou džemem smočíte v rozehřáté čoko polevě. Než zchladne, přilepte na každý kousek např. z fondánové hmoty modelovanou kytičku.

Zveřejněno 15. 11. 2014

Poznámka autora frejka55

Podrobný fotopostup najdete zde:

http://www.hobbymanie.tv/clanek/kyticky-od-blazniv...

Další recepty na dorty, řezy, zákusky:

http://www.hobbymanie.tv/rubrika/mlsarna

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové kytičky od farské Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87wo

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové kytičky od farské Aničky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/87wo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Krásné:yes: Recept i celé povídání o něm je:yes::yes::yes::yes:

Nekrestansky pekne! A neni hrich neco takoveho jist??!:-K:-);-)

Jana Remkova: Ten bodík ovšem patří paní Marcelce Matyášové, která recept realizovala - my jsme jen dělníčci, kteří její prácí nafotí a napíší spolu s ní postup :)Mimochodem - bydlí v již zmíněném, dnes bývalém děkanském sídle...

Je mi ctí dát ti první bod. Nádhernéééé!!:yes:

Tématické fráze:
farské řezy, farské šátečky, farský perník, farské perníčky, farské prníčky, perníčky podle farske kucharky, farské recepty, recept farské šátečky, kytičky z fondanu, zákusky kytičky, recepty farské kuchařky, fondanova kytička, medové zákusky, farská kuchařka, rezy farske, drobné kytičky na perníčky, farsky dort, perníčky od aničky, medové šátečky recepty, fondanove kytička

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, prášek do pečiva, koření do perníku, med tekutý, marmeláda meruňková, mléko, olej, marmeláda meruňková, poleva čokoládová, zdobení cukrářské

Přidat fotografie receptu