Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jehněčí karbanátky

Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je jen na vás, jestli karbanátky usmažíte v oleji, nebo upečete v troubě.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucievach Lucievach

Snadný

Doba přípravy 28 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 8 min

28 min (20 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 331 kJ /
796 kcal
Bílkoviny111,52 g
Tuky34,97 g
Vláknina2,96 g
Cholesterol 649 mg
Sodík 475 mg
Sůl1,11 g
Sacharidy8,15 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Do mletého masa přidáme tymián, česnek, strouhanku, rozklepneme jedno vejce a osolíme, opepříme dle chuti. Směs pečlivě promícháme. Krok 3: Z masové směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky. Krok 4: Připravené karbanátky smažíme v oleji dozlatova, zhruba 5-8 minut z každé strany, nebo pečeme v troubě na 200 °C zhruba 20-30 minut. V polovině pečení je obrátíme.

TIP: Jak smažit karbanátky?

Zveřejněno 18. 11. 2014

Poznámka autorky Lucievach

Poměr surovin je orientační, můžeme upravit dle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30BQ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jehněčí karbanátky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/30BQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

tejaja: Já tím tvrdým rohlíkem projedu po mase mlínek, aby mě neošidil o maso :-8 :-))

Mletý jehněčí miluju, dělám z něj ráda čevapčiči, to je úplně lahůdkový.:-p:-p:-p:yes::yes::-K

cathleen: absolútne súhlasím, niet k tomu čo dodať. :yes:;-)

tejaja: totéž jako ty - chci vědět, že jím opravdu jehněčí, máme ho rádi. (Zrovna tak moc nechápu postupy přípravy třeba ryby, kdy ji -naložíme, namoříme, něčím pokapeme atd. - aby nebyla cítit rybinou. Proč tedy lidi kupují rybu?)

Ja mám práve rada, keď jahňacina vonia a chutí ako jahňacina. :-D;-) Myslím, že každá potravina má mať svoju chuť a vôňu, ktorá sa koreninami má podporiť, nie prebiť.;-) Kupujeme na jeseň jahňa z domáceho chovu už niekoľko rokov a nedám naň dopustiť. Fašírky som ešte nerobila, ale čo nebolo, môže byť.:-D Recept sa mi páči, len namiesto strúhanky sme zvykli akékoľvek fašírky nastavovať namočenou a vyžmýkanou žemľou alebo diétnym suchárom. Ale to je vec zvyku. Díky za recept. :yes:;-) Dávam s radosťou 1. bod. ;-)

Tématické fráze:
jehněčí sekaná, jehněčí karbanátek, jehněčí karbenátky, karbanátky z jehněčího masa, sekaná z jehněčího masa, karbanátky z jehněčího, sekaná z jehněčího, jehněčí čevabčiči, karbenátky z jehněčího, jehněči sekaná recept, jehnecikarbanatky, sekaná jehněčí, karbenatky z jehněčího masa, jehněčí na sekanou, skopové karbanátky, karbanátky ze skopového masa, jehněčí maso sekaná, recept na karbanátky z jehněčího masa, karbanatky z jehňat recept, karbenátky z jehněčí

Suroviny:
maso jehněčí, sůl, pepř mletý, strouhanka, česnek, tymián, vejce

Přidat fotografie receptu