Jehněčí karbanátky
Méně častým druhem masa v kuchyni je jehněčí maso, které se vyznačuje především svojí specifickou vůní. Dobře okořeněné jehněčí karbanátky vás překvapí svojí chutí. Je jen na vás, jestli karbanátky usmažíte v oleji, nebo upečete v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 331 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 111,52 g |
Tuky | 34,97 g |
Vláknina | 2,96 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 475 mg |
Sůl | 1,11 g |
Sacharidy | 8,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Do mletého masa přidáme tymián, česnek, strouhanku, rozklepneme jedno vejce a osolíme, opepříme dle chuti. Směs pečlivě promícháme.
Krok 3: Z masové směsi tvarujeme jednotlivé karbanátky.
Krok 4: Připravené karbanátky smažíme v oleji dozlatova, zhruba 5-8 minut z každé strany, nebo pečeme v troubě na 200 °C zhruba 20-30 minut. V polovině pečení je obrátíme.
Zveřejněno 18. 11. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Moje poznámka
Jehněčí karbanátky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/30BQ
Nejnovější recepty
Kuskusový salát s uzeným tofu
Přidáno před 3 hodinami
Pečené brambory s chřestem
Přidáno 26. 4. 2025 14:00
Bezlepková bábovka s vaječným likérem
Přidáno 26. 4. 2025 13:16
Květákový koláč à la pizza bez mouky (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 12:56
Chléb z červené čočky s tahini (vhodný pro diabetiky)
Přidáno 25. 4. 2025 11:41
Mrkvový beránek a kakaové slepičky a vajíčka
Přidáno 24. 4. 2025 18:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák z horkovzdušné fritézy
MirkaP před 1 hodinou
Houbový pekáček
bobnak před 3 hodinami
Vepřové pod zelím pečené - z remosky
bobnak před 3 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
pralinkaalenka před 3 hodinami
Tagliatelle se špenátem a kuřecím masem
Januli-holky před 3 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
MARKANITA před 4 hodinami
Hermelín do trouby i na gril
Jasminka4 před 4 hodinami
Guláš na černém pivu
Sahula před 4 hodinami
Kýta na černém pivu
Sahula před 4 hodinami
Krkovička na slanině, zázvoru a černém pivu
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
jehněčí sekaná,
jehněčí karbanátek,
jehněčí karbenátky,
karbanátky z jehněčího masa,
sekaná z jehněčího masa,
karbanátky z jehněčího,
sekaná z jehněčího,
jehněčí čevabčiči,
karbenátky z jehněčího,
jehněči sekaná recept,
jehnecikarbanatky,
sekaná jehněčí,
karbenatky z jehněčího masa,
jehněčí na sekanou,
skopové karbanátky,
karbanátky ze skopového masa,
jehněčí maso sekaná,
recept na karbanátky z jehněčího masa,
karbanatky z jehňat recept,
karbenátky z jehněčí
Suroviny:
maso jehněčí,
sůl,
pepř mletý,
strouhanka,
česnek,
tymián,
vejce
Komentáře (5)