Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chodské koláče od Titinky

Hodnocení receptu je 4,5 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Titinka147 Titinka147

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny

Porce: 16ks/4koláče

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 600 kJ /
4 206 kcal
Bílkoviny87,79 g
Tuky238,33 g
Vláknina19,80 g
Cholesterol 1,29 g
Sodík 160 mg
Sůl0,35 g
Sacharidy417,69 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zpracujeme těsto, z pečícího papíru si podle talíře vystřihneme kruh a dáme na plech. Krok 2: Těsto rozdělíme na 4 ks, pokud někdo potřebuje, odvažovala jsem stejné množství, aby byly koláče stejně veliké. Krok 3: Těsto vyválíme malým válečkem (kovový tescoma) přímo na papíru, na plechu. Co plech 2ks koláčů, jen tak tak. Krok 4: Pečeme při střední teplotě, dokud lehce neztmavne okraj koláčů.

Zveřejněno 18. 11. 2014

Poznámka autorky Titinka147

Recept opraven, moc děkuji za připomínku. Titinka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chodské koláče od Titinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6r6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chodské koláče od Titinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/p6r6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

A ani špetku soli?:-(

Titinka147: Takže strouhá nebo rozpouští?

Recept již opraven moc děkuji za upozornění, to je tak, když člověk dělá 1000 věcí najednou:-);-(;-)

A proč zase ten pokrmový tuk? Vždyť ten je na smažení, nikoliv na přímou spotřebu. Sice se z něj dělá těsto na pivní štrůdl, a to je skvělé, ale do koláčů patří spíše máslo, ne?
A když už, tak by mělo být napsáno, jestli se třeba do těsta strouhá nebo rozpouští, nebo že se těsto nenechává před zdobením kynout. Tuku je na 500 g mouky sice dost, ale do svatebních koláčků se takovéhle množství dává.

1/2 kg hladké mouky
125g másla
250g ztuženého pokr.tuku 100%

Opravdu do kynutého těsta na 500g mouky přijde 375g tuku?:-O

Tématické fráze:
chodský koláč na plech, chodske koláče, chodské koláče zdobení, chodská kuchařka, kynuty chodsky koláč, svatební kolac na plech, chodské svatební kolače, recept na chodské kynuté koláče, chodské koláče na plech, zdobení chodských koláčů, chodské koláče videorecept, chodsky kynuty kolac, chodský koláč, kynutý koláč chodský, chodský koláč recept, zdobení chodských koláčů, chodské koláče recept, svatební chodské koláče, chodský svatební koláč, peceni a zdobeni chodskych koláčů

Suroviny:
mouka hladká, máslo, žloutek, kvásek, mléko, cukr, kvasnice, tvaroh, mák, povidla švestková, mandle, rozinky, žloutek, mléko, rum, máslo

Přidat fotografie receptu