Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Balkánský burek

Výborné pečivo, které znáte z cest po Balkáně, je vyrobené z taženého těsta a můžete si vybrat z několika náplní podle vaší chuti. Balkánský burek vám udělá radost a připomene hezkou dovolenou.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marjanna Marjanna

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min Bez doby odpočívání těsta

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, Bez doby odpočívání těsta)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 727 kJ /
5 671 kcal
Bílkoviny277,92 g
Tuky318,48 g
Vláknina27,30 g
Cholesterol 1,20 g
Sodík 911 mg
Sůl2,32 g
Sacharidy412,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s vodou, vody dáme tolik, aby vzniklo měkké těsto jako na chleba, vytvoříme z něj 3 bochánky, nebo 5 menších. Bochánky potřeme olejem a necháme 30 minut stát. Krok 2: Troubu předehřejeme na 220 °C. Krok 3: Pak dáme na stůl ubrus, na který dáme bochník, který rozválíme skoro do průsvitného těsta, ​​pak ho hřbetem ruky natahujeme, dokud nepuká. Potřeme olejem každý vytažený list těsta. Krok 4: Navrstvíme náplň a pomocí ubrusu stočíme jako štrúdl. Krok 5: Dáme do kulatého pekáče a pečeme v dobře vyhřáté troubě na maximum asi 25 minut. Krok 6: Po upečení ho trošku zalijeme vodou smíchanou s olejem, ale jen tak akorát, aby změklo a dáme ještě na 5 minut zpět do trouby. Krok 7: Masová náplň: maso, nakrájenou cibuli, vegetu a pepř smícháme a dáme na těsto. Krok 8: Náplň tvarohová: všechny suroviny smícháme a ochutnáme, aby to bylo slané a navrstvíme na plát těsta. Krok 9: Jablečná náplň: nastrouháme jablko, pocukrujeme, přidáme skořici, vymačkáme šťávu a dáme na plát těsta a srolujeme. Krok 10: Pórková náplň: narychlo podusíme na kolečka nakrájený pórek. nandáme na těsto a srolujeme.

Zveřejněno 16. 3. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský burek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBKW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Balkánský burek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BBKW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Búrek máme rádi. Dnes jsem sice búrek nepekl, ale koupil jsem 4 hotové, 2 se sýrem a 2 se špenátem a sýrem. Berme to jako tip na další druh náplně.

Běžně se používá filo těsto, dá se ale nahradit i listovým těstem, i když chuť se nepatrně změní.

Marjanna: nějak mi uniká, zda z každého bochánku bude 1 burek (celkem 3 nebo 5 ks), nebo zda se pláty na sebe vrství a pak bude jen 1 kus. :-?

Mariannko, máme stejný váleček :-D je to vlastně podobné jak těsto fillo, ale bez octu ;-) Máš to krásný :-K Udělám o víkendu ;-)

marcik: dakujem krasne :) budem sa snazit ich nerobit..:) na Varecha.sk mam tiez recept na burek,ale aj podrobny popis ako som robila cesto...ak by ta zaujimalo :) http://varecha.pravda.sk/recepty/burek-masovy/2899...

Mariannko, receptík je super, uložený je a o víkendu budu dělat burek :-p Co se týče těch překlepů a "komolení", nic si z toho nedělej ;-) Po více než 20 letech v Řecku, taky jsem se pletla a pořád pletu :-D To je tím, že používáš ten druhý jazyk.Takže mezinárodním receptům zdar a škodolibých si nevšímej ;-) + 8:yes:

Pro Anonymu:
;-(A já myslela, že doba anonymů skončila před 25 lety? Paní, to se stydíte za svůj názor, že se ani pod něj nedokážete podepsat? Hojte si své pošramocené EGO jinde:-((. My rádi vaříme a pečeme, takže za každý recept na novou mňamku fakt díky. Průměrná kuchtička si poradí i s nepřesnostmi:-D. Já taky vařím stylem (přiměřeně,asi tolik,přiměřeně)Miluju burek, vyzkouším určo a díky díky Marjannko. :-*:yes:

Anonym:promiňte ale k smíchu jste Vy . Paní má sice překlepy , ale kdyby jste četla vy sama pozorněji , tak by jste zajisté pochopila , proč je tomu tak.

Podle mne je to dobrý recept a tahle stránka je o receptech a ne o skládání zkoušek z pravopisu ;-). Takže za mě paní Marjanně :yes:

Anonym: K smíchu je ten, kdo kritizuje, aniž by měl s pečením nějaké zkušenosti. Množství tekutiny v receptu na těsto přeci nikdy nelze přesně určit. Překlepy se najdou, ale hrubky ne, autorka asi nestihla v tom nadšení editovat, to chápu. :-p:-))

:D :D :D Všichni jste k smíchu, recept je víc než nepřesný. Není napsáno ani kolik vody a jsou tam i překlepy, což netrpím. Dávám palec dolu:no::-//

Upekla jsem, sýrový, výborný a skvělý, děkuji, konečně něco co mi připomíná ten skvělý Burek, co jsem měla v Chorvatsku (mírné rozdíly jsou spíše v mých rukách než v receptu :-)) ), děkuji:yes:

aknit 11 4. 5. 2011 00:14
edita_h: Recept na cevapi je velmi jednoduchy.70 percent hovadzie maso,20 percent bravcove a 10 percent jahnacie.Ak nemas jahnacie sprav to 80,20.Zomelies,pridas sol,vegetu,korenie mlete,cesnak dobre rozpasirovany,a prasok do peciva,ja na 2 kg masa davam cely,trochu teplej vody.A potom miesis,ako cesto,az kym maso nestrati konzistenciu mleteho masa.Prestane sa ti lepit na ruky,bude vlacne a nebude sa rozdvajat. Nechas odstat najlepsie par hodin formujes cevapi,alebo pljeskavice a grilujes.

:yes:

Marijanka, ďakujeme za recpt. S mužom milujeme balkán, burek a všetko, čo s ním súvisí. Teraz si možem skúsiť urobiť burek aj doma :-):yes:

Děkuju:-K!!! Dávám bodík:yes:, protože konečně vidím pod názvem Burek recept jak má být! A opravdu origin je masový burek a doma se tomu říká pita :o) babička dělá ještě s náplní z balkánského sýra.Sama jsem se ještě nikdy neodhodlala udělat Burek, i když ho miluju (s kefírem se to podává u nás) je strašně těžké "vytahat" to těsto! Ale tenhle recept mi dodal odvahu,takže určitě vyzkouším :o) Ještě se kouknu,jestli náhodou nemáš recept na čevapi :-))

:yes::yes:

nuz marjanna...musis sa prisposobit jazykom okoliu a rodine...preto, to posobi tak chaoticky...ale rozhodne to neries...nenako sa s tym vysporiadame.;-)

ano,ano žijem v Slovinsku,ale mam manžela z Bosny takže som sa niečo naučila. Ich kuchyna je supiš a slovinska ani nie taka 'obyčajna' balkanska je lepšia hmmmmmmmmm len tie moje chyby pri pisani receptov pardoooooooon:-8:-D

marjanna ty zijes, pravdepodobne, niekde v krajine na balkane, pretoze mas obrovsku skusenost s balkanskymi jedlami...

boze voda ide do cesta a olej na potretie bochnikov ja som to uz polietla sory cesto sa robi len z vody a olej,ktory ostane sa ohreje a potieraž nim cesto na to plnku a potom hore potriet dufam,že uz som to jasnejsie napisala tie jazyky ma pokomolili pardonnnnnnnnnnnnn:-8

Približne vody asi 2.5dcl a oleja tak aby bolo pracovatelne priprav si po 3 dcl a pomaly,pomaly pridavaj aby sa s tym po sparcovani dalo fajnovo pracovat a rozvalkat na co najvvacsi kruh a co najtensiiiiiiii:-8skusim to neako premerat adopisem ok pa

Marjanno, můžeš, prosím, doplnit, aspoň přibližně, kolik té vody a oleje ?;-)

Tématické fráze:
burek, burek recept, burek se sýrem recept, mlete maso recepty, chorvatský burek, recept na burek, burek se syrem, sýrový burek, recept burek, recepty na burek se sýrem, burek těsto, burek s mletým masem, masovy burek, testo na burek, domaci burek, burek s tvarohem, jak se dělá burek, recepty burek, čevapi recept, burek sýrový

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, voda, olej, maso hovězí mleté, cibule, vegeta, pepř mletý, tvaroh, vejce, smetana kysaná, sůl, jablko, cukr, skořice, pórek

Přidat fotografie receptu