Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Levnější falešný marcipán

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Klara

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 930 kJ /
1 895 kcal
Bílkoviny28,00 g
Tuky35,20 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 13 mg
Sodík 1,20 g
Sůl2,67 g
Sacharidy366,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Potravinářské barvivo rozmícháme v uvedeném množství vody. Krok 2: Všechny ingredience smícháme a prohněteme. Pokud je hmota příliš sypká, přidáme ještě trochu oleje. Přidáním vody by se lepila a hůře zpracovávala. Olej naopak dodá potřebnou vláčnost.

Zveřejněno 20. 11. 2014

Poznámka autorky Marie Klara

Již léta čas od času dělávám (nyní spíše dcera) perníkové dorty hojně zdobené falešným marcipánem (kombinace perníku a falešného marcipánu je totiž chuťově nejlepší) pro děti z příbuzenstva. Aby vyšly levněji, zkusily jsme u několika posledních namísto sušeného mléka použít syrovátku. Chuťově ve výsledné hmotě není rozdíl, jen je třeba použít méně vody a více oleje, aby se dobře tvarovala.

Letos nám tento "marcipán" zbyl z dortu ze začátku listopadu ve větším množství, tak jsem ho nechala v lednici na perníčky na Vánoce. Pekla jsem je až čtyři dny před Vánoci a s odleželým "marcipánem" se pracovalo luxusně.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levnější falešný marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7jB

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Levnější falešný marcipán

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A7jB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

fb.lib: Perníkové dorty jsou dorty z perníku, nic extra v tom nehledej :-). Namísto piškotu promazaného krémem upečeme perník a promažeme marmeládou.

Krémové dorty nemáme rády.
Začala jsem to takto praktikovat proto, že děti byly vždy nadšené z vánočních či velikonočních perníčků s "marcipánem":
http://www.toprecepty.cz/recept/40903-vyborne-pern...
I tyto dorty dětem i většině dospělých chutnají víc než klasické.

Myslím, že ako alternatíva je to v pohode. Nehovoriac, že srvátka je zdravá.

Já tedy dělám marcipán z plnotučného sušeného mléka, bílků a másla, mandlová tresť a cukr....a to je dobrota:-)). Proč takovéhle náhražky?:-((

Pro svoje děti a vnoučata falešný marcipán (fondán) ,no nevím budiš, zajímavější by byly recepty na ty perníkové dorty.:-K

Tématické fráze:
falešný marcipán, marcipan ze syrovatky, falešny fondan, falešný fondant, falešný perník, marcipán ze sušených syrovatek, barvivo na marcipán, recept na falešný marcipán, jak na falešný fondan, kuchařka marcipan, marcipán a fondán recepty, falešný fondán recept, nejlepší falešný marcipán, fb tvarohova stola marcipan, marcipánové dorty pro dospělé, dort ze syrovátky, marcipán z plnotučného suseneho mleka, marcipán ze sušené syrovátky, jak použít barvivo do marcipánu, marcipán ze sušených sxrovatek

Suroviny:
syrovátka sušená, cukr moučkový, mandlové aroma, olej, voda, potravinářské barvivo

Přidat fotografie receptu