Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduchý dort pro milovníky kopretin

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

frejka55

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 031 kJ /
3 832 kcal
Bílkoviny53,01 g
Tuky196,65 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 1,12 g
Sodík 644 mg
Sůl1,55 g
Sacharidy461,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tento recept je velice nenáročný a zvládnout by ho měli i začátečníci. Podstatu dortu totiž tvoří obyčejný piškot s vysokou vrstvou velejemné ovocné pěny ztužené želatinou. Což není nic výjimečného, protože tyto smetanové náplně se dnes těší nesmírně velké oblibě. Tady ovšem tvoří její základ pouhá šlehačka, ať už živočišná nebo rostlinná, vyšlehaná do pěny a ochucená cukrem a rozmačkaným ovocem. Krok 2: Zakyska ani další smetanové ingredience se do ní nepřidávají, pouze se ztužuje kvalitní plátkovou želatinou. Z toho důvodu je to recept obzvlášť vhodný pro ty, kteří si na tento druh cukrařiny ještě netroufli. Pokud se ale budete řídit naším postupem a radami, určitě vše hravě zvládnete. Krok 3: Jen myslete na to, že s chladnoucí rozehřátou želatinou rozšlehanou s trochou smetanové pěny je třeba pracovat velice rychle, zvlášť má-li šlehačka výrazně nižší teplotu! I z toho důvodu mražené maliny či jahody rozmrazte a nechte rozmačkané ohřát na pokojovou teplotu. Totéž ovšem platí i o čerstvém ovoci skladovaném v chladu Krok 4: JAK NA TO KROK ZA KROKEM: Na korpus vyšlehejte vejce s oběma druhy cukru, vmíchejte do pěny mouku a těsto upečte ve formě o průměru 24 cm vyložené papírem (při 170 °C asi 15 minut). Jakmile korpus zchladne, připravte si náplň: V troše vlažné vody namočte želatinu a než plátky nabobtnají, vyšlehejte smetanu. Šlehačku dle chuti oslaďte a zašlehejte do ní rozmačkané maliny (mražené rozmrazte). Krok 5: Rozehřejte v mikrovlnce nabobtnalou želatinu a do vlažné zašlehejte několik lžic ovocné smetanové pěny. Vše pak zašlehejte do celkového objemu a hmotu co nejrychleji rozetřete na piškotový korpus vložený znovu do formy vyložené papírem. Povrch uhlaďte a nechte vše nejméně 2 hodiny v chladu ztuhnout. Krok 6: Mezitím vyšlehejte z bílků se špetkou soli tuhý sníh a postupně do něj zašlehejte cukr. Malou část lesklé pěny obarvěte nažluto a ze sáčku s hladkou kulatou špičkou z ní nastříkněte po malých pusinkách na plechu s papírem střed kopretiny. Krok 7: Ze zbylé bílé pěny pak vytvořte větší řezanou špičkou okvětní lístky a kousky upečte. Vlastně se suší při 90°C asi 2 hodiny. Jakmile jsou bezé kousky vysušené (lístky musí zůstat pěkně sněhobílé!), uložte do středu dortu žlutý střed a po obvodu jej obložte bílými lístky.

Zveřejněno 21. 11. 2014

Poznámka autora frejka55

Dort podle receptu Marie Havlíkové připravila pro www.hobbymanie.tvMarcela Matyášová

Podrobný fotopostup najdete ZDE:

www.hobbymanie.tv/clanek/jednoduchy-dort-pro-milov...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý dort pro milovníky kopretin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2lg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jednoduchý dort pro milovníky kopretin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O2lg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

hosta: Mi se nelíbí ani osobní portály kuchařek, které sem chodí. Jinak řečeno, nic proti jejich receptům, které zde vloží, ty jsou většinou krásné a přínosné. Ovšem opravdu nechápu, proč je na jejich fotkách logo onoho portálu. Taky nedávám nikde foto, kde je logo Topreceptů. To by mi na jiných stránkách asi neprošlo.

maiva: hosta: jirholu: Ja mám tiež rovnaký názor, to sa tu prekopíruje celý web hobbymanie.tv ? Zaujímalo by ma, či pani, ktorá je autorkou, o tom vôbec vie.
https://www.facebook.com/nejrecepty/posts/59516593...

hosta: maiva: Mám stejný názor, srovnání s osobními blogy nemá logiku :yes:. "Autor" sem dává recepty, které sám neuvařil, ani nenafotil :-(... je to přitažené za vlasy :-/.

maiva: díky za názor:-K - ale jsme s ním asi jen samy dvě;-)

hosta:Jitko, taky si myslím to samé co Ty. Srovnávat tzv. firmu a zdejší super amatérky mě přijde trochu zvláštní.

www.toprecepty.cz: recepty jsou zajímavé, prezentace krásná, ale je asi trochu rozdíl mezi osobními blogy kuchařek a portálem, jako je hobbymanie.tv. To je podobné, jako byste vy z portálu topek (s odkazem, kdo uvařil či upekl) uveřejňovali recepty svým jménem třeba na Tradičních receptech. Nemám proti tomu osobně nic, jen že to vaše vysvětlení trochu skřípe

Nadhera, jedinecny dilo:yes::yes: ze vnitr i z venci prekrasny:-O:-K:-K

Isindy: S autorem jsem si psal a je to admin a šéfredaktor hobbymanie.tv. V tom případě na Toprecepty může recepty z jeho webu přidat a napsat odkaz, stejně jako to dělají majitelky osobních blogů s recepty ;-)

hezké a nápadité - jen dotaz: už neplatí, že na Topreceptech lze uveřejňovat jen fotky vlastního díla? Zdroj udán, potud ok, ale kopírovat sem recept včetně postupu slovo od slova a přidat i fotky - v tom přínos TR nevidím. Ocenila bych, pokud by pan Volný upekl, ozdobil a poté vyfotil, pak :yes: a klobouk dolů... takto je to "jen kopie" :no:

Ten je krásný:-O:yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Pěkné :yes:

Tématické fráze:
nejrecepty.cz, nejrecepty.com, hobbymanie.tv, dort kopretina, nejrecepty.sk, hobbymanie, láďa hruška 21.11.2014, nejrecepty cz, dort jako kopretina, dort kopretina foto, slehacka ztuzena zelatinou, ztužuje do šlehačky, bilkove pusinky krok za krokem, nejrecepty.cz řezy, kopretina dort, dort kopretiny, recept na jednoduchý dort, nejrecepty, zaklad ovocne peny, nejrecepty jahody

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mouka hladká, smetana ke šlehání, želatina, maliny, cukr moučkový, bílek, sůl, cukr moučkový, potravinářské barvivo žluté

Přidat fotografie receptu