Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Poldův řízný točený

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jiri V. Jiri V.

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 781 kJ /
4 489 kcal
Bílkoviny162,60 g
Tuky388,26 g
Vláknina21,00 g
Cholesterol 1,78 g
Sodík 15,03 g
Sůl36,13 g
Sacharidy77,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pekáč vymažeme sádlem. Krok 2: Točený salám naporcujeme na kousky asi 10 – 12 cm dlouhé. Papriku a slaninu nakrájíme na proužky. Krok 3: Salám oloupeme a nařízneme. V řezu ochutíme pepřem a chilli a do každého kousku točeného vložíme do řezu proužek papriky a slaniny. Krok 4: Naskládáme do pekáče. Mezi porce točeného vložíme zbylé proužky papriky a poklademe kousky slaniny. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka. Posypeme estragonem. Krok 5: Dále ještě oloupaná a na kousky nakrájená jablka. Ochutíme majoránkou.

Vajíčka uvařená natvrdo oloupeme, nakrájíme a dáme na jablka.

Poklademe zbylou slaninou a posypeme pálivou paprikou.

Přidáme rozdrobenou nivu a nasekanou celerovou a petrželovou nať.

Zalijeme ostrým kečupem a dáme asi na 45 minut péc do trouby. Krok 6: Sos

1 díl ostrého kečupu smícháme se 2 díly plnotučné hořčice, ochutíme kari a cayenským pepřem, naředíme nálevem z okurek. Krok 7: Hotový Poldův řízný točený ochutíme sosem a podáváme s chlebem a vychlazeným pivem.

Zveřejněno 22. 11. 2014

Poznámka autora Jiri V.

Zdroj – knížka Kuchařské recepty vypsané z krásné literatury, autorka Jaroslava Jiskrová.

Autorka recept vypsala z knihy Josefa Kutíka - Loučení v klubu osamělých pánů.

Románový kuchař Polda dělal tento recept ze surovin, které byly k mání v kantýně a zahradách okolo stavby. Místo natě z celeru a petržele dával kopřivy a pampelišky a místo nivy používal ementál.

V létě jsme několikrát dělali Poldův točený v alobalu na grilu. Viz další fotky u receptu. Ementál se lepil k alobalu, tak jsme zkusili použít nivu a u nivy jsme již zůstali. Dávali jsme do alobalu dva asi 10 cm dlouhé kousky točeného a přiměřeně další suroviny.

Doma si děláme i umírněnou neříznou verzi bez chilli s obyčejným kečupem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poldův řízný točený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2o4J

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Poldův řízný točený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2o4J

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (9)

jarda Kadic - točený k tomuto říznému točenému sedne :-K Ale pro to točený chodím se džbánkem :-D:-D A v létě na zahrádce, na stole řízný točený, k němu vychlazené točené........a když ještě přijdou kamarádi....:-K:-K to nemá chybu:-K

“Máte nějaký salám?“ “Už jenom točený.“ ”To je špatný,já sebou nemám bandasku.......“:-)):-)) + bodík;-)

Určitě vyzkouším . Zatím + 11 :yes:

Tož vidíš a já si nevšimla!!:-)). To by nám moc chutnalo :-):-p

To musela být dobrota:-p:yes:Moc se mi recept líbí,včetně fotopostupu:-K

...báječně to vypadá a určitě ještě líp chutná...brzo vyzkouším, díky za recept...dávám :yes:

Znám to s nivou kečupem a cibulí,Tohle vypadá daleko lépe. Jak mile bude příležitost tak to na někom vyzkouším. Palec nahoru.:yes:

...to nemůže být špatné:-p
...trochu víc ingrediencí ale musí to být bomba;-):yes:

Jirko, to vypadá moc dobře :yes::yes::yes:

Tématické fráze:
točený salám recepty, recepty z točeného salámu, točeny salám recept, recept z točeného salámu, točený salam, točený perník, točený salám v receptech, recept na točený salám, co z točeneho salamu, recept točený salám, jídla z točeného salámu, domaci toceny salam, točený salám na pivě, jídlo z toceneho salamu, točený salám s cibulí, recept s toceneho salamu, recepty točený salám, točený salam gril, točený salám v alobalu, co s točeného salámu recept

Suroviny:
salám točený, paprika čerstvá červená, cibule, jablko, sýr niva, slanina, vejce, pepř mletý, chilli, estragon, majoránka, paprika sušená pálivá, nať petrželová, kečup ostrý, sádlo, kečup ostrý, hořčice plnotučná, koření kari, pepř cayenský, lák okurkový

Přidat fotografie receptu