Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bezlepkové linecké

I bez lepku si můžete užít mlsání dobrého vánočního cukroví. Ochutnejte toto křehké a voňavé linecké cukroví z bezlepkové mouky a jistě si ho také oblíbíte. Můžete ho slepovat marmeládou, nebo polít čokoládou a posypat zdobením.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nominal

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chladnutí

55 min (40 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 347 kJ /
1 756 kcal
Bílkoviny22,92 g
Tuky71,33 g
Vláknina12,70 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 136 mg
Sůl0,33 g
Sacharidy249,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu. Krok 2: Z těsta vyválíme plát 0,3 až 0,5 cm tenký a vykrajujeme tvary. Krok 3: Ty pokládáme na vymaštěný a vysypaný plech. Krok 4: Pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C. Vřelé jsou křehké, necháme chviličku vychladnout a teprve pak sundáváme z plechu. Krok 5: Podle své fantazie můžeme slepovat, polévat, namáčet či sypat.

TIP: Jak plnit linecké cukroví marmeládou?

Zveřejněno 23. 11. 2014

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4qm2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bezlepkové linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4qm2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Mouka Nomix je koncipována jako mouka univerzální, vhodná k přípravě různých druhů těst a pokrmů. Někdy je vhodné k Nomixu nějaké suroviny přidat. V případě křehkého těsta (a linecké těsto se dá do této skupiny zařadit) je vhodné část Nomixu nahradit právě kukuřičnou nebo pohankovou hladkou moukou. Cukroví je pak křehčí. Podobně je vhodné přidávat kukuřičnou mouku třeba k dortovému korpusu. Samozřejmě stále mluvíme o receptech z mouky Nomix, protože u jiného druhů mouky to nemusí platit.

Olga Urvalkova:Díky moc, zkusím a napíšu, jak se povedlo, ale až po Vánocích:-)

Zkus moje "velikonoční linecké-bezlepkové" tady na "moučníky-dia a bezlepkové". Jednoduché z JIzerky, výtečné, chutná jako běžné linecké, což s kukuřičnou moukou nikdy nebude. Hodně zdaru a hezké vánoce:-)):-))

Jsem "bezlepkový začátečník", tak se zeptám. Prosím vás, proč se nepoužije jenom jedna mouka, ale míchá se s kukuřičnou? A kde kupujete mouku Nomix, tu zatím neznám, kupuju Jizerku nebo Doves v Kauflandu. Je Nomix v něčem jiná (lepší) než ostatní? Díky

Tématické fráze:
linecke z kukuricne mouky, cukroví z kukuřičné mouky, bezlepkové křehké těsto, křehké těsto bezlepkové, nomix recepty, bezlepkové křehké těsto recept, bezlepkové linecké, nomix.cz recepty, kukuřičná mouka cukroví, linecké těsto z kukuřičné mouky, bezlepková mouka nominál cukroví recepty, recepty z mouky nominal, bezlepkové vánoční cukroví z kukuřičné mouky, křehké bezlepkové těsto, bezlepkové cukroví z nomixu, linecké bezlepkové, bezlepková mouka nomix, dia linecké bezlepkové, linecké cukroví z bezlepkové mouky, bezlepkove recepty z kukuricne mouky

Suroviny:
mouka bezlepková, mouka kukuřičná, tuk, cukr moučkový, cukr vanilkový, žloutek, kůra citronová, mouka, tuk

Přidat fotografie receptu