Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice pečená ve svařáku a černém pivu,s kaki noky

Hodnocení receptu je 4,4 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 i více,záleží na síle plátků a chuti strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 854 kJ /
2 594 kcal
Bílkoviny246,93 g
Tuky141,15 g
Vláknina28,89 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,11 g
Sacharidy62,59 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na předehřátí. Krok 2: Ve 200 ml vody necháme 5 minut povařit svařákové koření s bujónem. Krok 3: V kastrolu, který je vhodný i do trouby dáme na rozehřáté sádlo restovat kmín společně s cibulí nakrájenou nadrobno a česnekem nakrájeným na tenké plátky. Krok 4: Maso necháme vcelku, opláchneme, osušíme a vetřeme sůl společně s pepřem. Krok 5: Až cibule zesklovatí, vložíme do kastrolu maso a necháme ho prudce ze všech stran zatáhnout. Krok 6: Maso podlijeme svařákovým kořením, přidáme pivo, promícháme a přiklopíme poklicí. Krok 7: Vložíme do předehřáté trouby a pozvolna pečeme doměkka. V průběhu pečení občas podléváme vypečenou šťávou. Krok 8: Měkké maso uchováme v teple. Kastrol přemístíme na sporák a šťávu prudkým varem zredukujeme na hustější konzistenci.Maso nakrájíme na porce a na talíři přelijeme chutným sosíkem. Krok 9: Podáváme s kaki noky, nebo s obyčejným bramborovým salátem bez zeleniny a majonézy.Část upečeného masa můžeme také nechat ve šťávě uležet do druhého dne a poté krájet na tenké plátky ke studenému občerstvení s pečivem.

Zveřejněno 27. 11. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Byla to velice chutná změna pečeného masa se zajímavou a příjemnou chutí :-)

Noky jsem připravila podlehttp://www.toprecepty.cz/recept/40924-kaki-knedlik...

Odkaz na použité kořeníhttp://www.rojikovokoreni.cz/koreni-svarak/t1397

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená ve svařáku a černém pivu,s kaki noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkO5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice pečená ve svařáku a černém pivu,s kaki noky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VkO5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Masíčko a šťavka opravdová fantazie. Velké díky za recept. Smajlíky neumím,tak si jich domyslete
celý řádek.

jarka: Váš komentář mě moc potěšil,velice děkuji:-K:-8

Dobrota Drahuško :yes::yes::-p

No teda. Variace na téma svařáček pokračuje. Hip, hip hurá!!:-)):-D

Tématické fráze:
svařené pivo, občerstvení k pivu, co do svaraku, příprava svařáku, pečená krkovice na pivu, pečená krkovice, vepřová krkovice pečená vcelku na pivu, top recepey pečena krkovička na černem pivu, krkovička pečená na černém pivě, krkovička vcelku na pivu, pečená krkovička variace, krkovice na černém pivu, krkovice vcelku na cernem pive, recepty na krkovici, krkovice, svařákové koření, pecené maso na svařáku, pečená krkovice recept, pecene maso noky, co ke svařáku, máso ke studenému občerstvení recepty

Suroviny:
krkovice vepřová, pivo černé, voda, bujón zeleninový, koření, sádlo vepřové, cibule, česnek, kmín celý, sůl, pepř mletý, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu