Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Kaczik

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 078 kJ /
1 931 kcal
Bílkoviny111,10 g
Tuky156,09 g
Vláknina0,98 g
Cholesterol 559 mg
Sodík 3,30 g
Sůl8,21 g
Sacharidy20,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu jsem si dala vyhřát na 170°C. 2 remekiny o průměru 9 cm jsem si vymazala máslem. Krok 2: V míse jsem pomocí šlehače smíchala všechny ingredience až na vejce. Až byla směs hladká, přidala jsem vejce, pepř a jen špetku soli (možná ani není třeba, sýr je slaný dost). Směs jsem rozdělila do misek a nechala péct 25 minut. Krok 3: Poté jsem misky vytáhla a nechala soufflé na prkénku asi 15 minut klesnout a zchladnout. Krok 4: Soufflé jsem vyklopila na plech vyložený pečícím papírem, rozdělila na ně zbytek parmezánu a dopřála jim dalších 10 minut v troubě.

Zveřejněno 29. 11. 2014

Poznámka autorky Kaczik

Pokud se Vám při prvním pečení vrch, následně spodek soufflé přichytí, je dobré to spálené opatrně odříznout, soufflé se stejně na to odřezané nakonec překlopí a nebude to vidět =).

Opožděně jsem si všimla, že něco podobného už tu je. Tudíž pokud bude požadováno smazání, tak recept zmizí.

http://hratkyspekaci.blogspot.com/2014/11/ricottov...

Odkaz na stránky, odkud jsem recept převzala:

http://www.deliciouseveryday.com/twice-baked-ricot...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/no54

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ricottové soufflé s parmazánem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/no54

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

Kaczik: Já vím, přečetla jsem si původní recept. Autorka tam to dopečení uvádí jako alternativu. Mohu si dovolit poradit? Po upečení zabalím misku se suflé do utěrky, drží déle teplo. Uvažovala jsem i ušít miskám teplý slušivý "obleček" :-)) Máme nejrůznější suflé moc rádi, to Tvoje rozhodně vyzkouším ;-):yes:

zizala: Přiznávám, že recept není můj, což jsem i uvedla v poznámkách, takže postup je podle toho. Ale taky mě napadlo nechat to tak a sbaštit to nadýchané. Popravdě jsem sama netušila, že těsto tolik vyskočí. Ale tipuju, že to bude proto, že v podstatě asi minutu na to, co jsem misky vyndala z trouby (tedy čas, během něhož jsem to tak tak stihla vyfotit), to začne padat. Tudíž když do toho člověk poprvé zaboří lžíci nebo vidličku a pak dostatečně dlouho fouká, aby se nespálil, tak už to splaskne úplně (možná je to těmi bílky, co tam nejsou, netuším). A nejsem si jistá, pokud bych vrch posypala ještě sýrem, jestli by on taky nenapomohl spadnutí. Ale vzhledem k tomu, že mám v plánu soufflé upéct i někdy jindy, tak to ozkouším bez vyklopovací fáze :-)

Tak tady přemýšlím nad Tvým postupem a jsem z toho trošku jelen :-/ Jaký účel má to vyklopení a další pečení v troubě? Včetně spadnutí původně krásně vysuflovaného těsta:yes: (A skoro se divím, jak krásně vysuflovalo, když tam není sníh z bílku, který těsto nadzvedává).
Vždyť tím vlastně popíráš pravý účel suflé - nadýchané suflé se ihned konzumuje, zahorka, aby nespadlo :-O Nebylo jednodušší tím parmezánem posypat hned a péct o minutku déle?

Úžasný recept, super foto;-):yes:

Tématické fráze:
souffle recepty, ricottové suflé, recepty z ricot, ricotové krokety, slané suflé, lasagne con salmone affumicato, souffle ingredience, misky na souffle, spadnutí těsta, top moravia slehac, sufle s parmazanem dalsi recepty?, soufflé misky

Suroviny:
sýr ricotta, sýr gran moravia, tymián čerstvý, rozmarýn, bazalka čerstvá, nať petrželová, česnek, vejce, pepř, sůl, sýr parmazán strouhaný, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu