Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 343 kJ /
321 kcal
Bílkoviny54,78 g
Tuky9,24 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 924 mg
Sodík 294 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy4,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slezinu opláchneme, osušíme a rozřízneme ji na 3 díly. Ostrým nožem odřízneme tuk a středem sleziny prořízneme hodně ostrým,úzkým nožem tunýlek po celé délce, ale ne naskrz. Od konce necháme cca 1 cm vcelku. Krok 2: Proříznutý tunýlek maličko okořeníme pepřem a velice opatrně, aby se nám slezina neprotrhla zasuneme špalíčky sýra, špeku a zeleniny. Délku těchto surovin si předem pokrátíme na velikost o kousek menší, než je proříznutý otvor. Otvor sleziny zajistíme silnějším párátkem. Krok 3: Naplněné sleziny položíme do pánve, nebo širšího kastrolu do rozehřátého tuku a po všech stranách prudce opečeme. Podlijeme malým množstvím horké vody a pozvolna dusíme přikryté poklicí 20 minut. Krok 4: Během dušení každých 5 minut sleziny opatrně obracíme a dáváme pozor, aby se sleziny neprotrhly a nevytekl sýr. Podle potřeby malinko podléváme, ale jen tak, aby se sleziny nepřipalovaly. Krok 5: Sleziny vyjmeme na talíř a necháme při pokojové teplotě vystydnout.Poté krájíme na tenké plátky, podle potřeby osolíme a použijeme na studené pohoštění jako chuťovku, nebo na obloženou mísu.

Zveřejněno 4. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Přesné množství surovin neuvádím, je to pouze orientační. Záleží na velikosti sleziny.

Já jsem měla slezinu dlouhou přibližně 35cm. Do každého otvoru mi vešly špalíčky špeku a sýra cca po 20gramech a papriky jsem spotřebovala také velice málo. Lahůdkovou cibulku jsem měla hodně uzounkou, tak jsem dala vcelku. Můžeme ji nahradit silnějším proužkem pórku.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gG5l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gG5l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Vaše komentáře mě velice potěšily:-K:yes:Všem děkuji za zájem i za hodnocení:yes:

Kdo má slezinu rád,tak opravdu doporučuji:yes: Naplnit se může podle vlastní fantazie a chuti:-)

cekrops::-KVíťo,nevím,jestli to chutnalo božsky,ale z talíře to zmizelo rychlostí blesku:-D

Anna Kocikova:Aninko, nádhera veliká, jsi fakt nesmírně šikovná a proto 6.:yes:

To se někdo má, když má přístup k takovým skvělým surovinám :) Až někdy na slezinu narazím, budu si to pamatovat :yes:

boze...to je krasa....ja by som to asi nemohla prezriet, ale to mi nebrani obdivovat krasne jedlo, prevedenie, postup a pre tych, co to vedia ocenit, aj bezpochyby chut.

Nádherný nápad - smekám :-O

Nádhera ! Tak za tohle by Pohlreich chtěl ve své restauraci "balík peněz" ! No , snad to i božsky chutná ...

ivulinka:Ivanko i Tobě díky:-KNo tu zabijačku Ti teda závidím:-*Ale zdravě,neboj;-):-))Já bych tam každopádně uzmula i mozeček:-p:yes:

maris:Maruško,děkuji:-K:-K
Já vím,že všichni nemusí,nebo nemůžou různé vnitřnosti:-8Ale my je máme rádi a tak vymýšlím,co by šlo dobrého ještě připravit:-)
Teda,ale piplačka s tou přípravou je děsná:-D

Slezinu já na zabíjačce můžu ze všeho nejvíc:-p, ta tvoje vypadá božsky:yes:

Aničko, já bych s tím doma neuspěla, ale máš to nádherně připravené, naservírované a nafocené;-):-):yes:+

Tématické fráze:
recepty vepřová slezina, vepřová slezina, jak připravit slezinu, slezina vepřová, jak vypadá vepřová slezina, vepřová slezina recept, jak připravit slezina, studená vepřová játra, slezina recepty, plněná slezina, co je vepřová slezina, jak připravit slezinu?, recept na vepřovou slezinu, plněná slezinka recepty, plněné sleziny, recept vepřová slezina, recept na slezina, vepřové ledvinky na paprice pohlreich, lahůdková slezina, vepřové sleziny recept

Suroviny:
slezina vepřová, sýr eidam, špek, paprika čerstvá červená, cibulka lahůdková, pepř mletý, sůl, olej,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu