Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Výborná domácí paštika

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Ivvettaa Ivvettaa

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 326 kJ /
795 kcal
Bílkoviny119,20 g
Tuky16,59 g
Vláknina10,36 g
Cholesterol 1,85 g
Sodík 596 mg
Sůl1,80 g
Sacharidy40,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte cibuli a prolisovaný česnek, poté směs jater pokrájených na kousky a koření. Tuto směs dusíme cca 30 min, dokud játra nezměknou. Solíme až na konec, aby játra neztvrdla. Krok 2: Poté vyndáme z pánve kuličky jalovce, nového koření a bobkové listy a k játrům přilijeme půlku smetany ke šlehání a trochu másla, aby paštika pěkně ztuhla. Krok 3: Směs z pánve přendáme do misky, ve které směs rozmixujeme tyčovým mixérem. Formu na paštiku vyložte potravinovou fólií, na dno dejte rybízovou marmeládu (aby marmeláda ztuhla, je dobré ji smíchat s želatinou). Na marmeládu přendáme rozmixovanou směs z jater, povrch uhladíme a zakryjeme potravinářskou fólií. Krok 4: Paštiku necháme ztuhnout v lednici do druhého dne. Před servírováním vyklepneme paštiku z formy a podáváme s pečivem.

Zveřejněno 6. 12. 2014

Poznámka autorky Ivvettaa

Chutná 100 % víc než kupovaná, všem přeji dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDrw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Výborná domácí paštika

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yDrw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

cecilka: psielam ti sz, nepatrí to k tomu receptu, ok ? :-D;-)

Tejaja, si skvelá:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-)):-D.
Rovnako ako tvoje recepty, ale teraz prosím daj mi taký, aby som sa konečne zbavia koložvárskej kapusty. Už nik z mojej dvojčlennej domácnosti ju nemôže ani vidieť.:-((

cecilka: :-DTak ja som si to musela pozrieť na mape, kde to je. ;-)

cecilka: určitě se dá nahradit kuřecími :) a v pořádku, neurazila jste mě :)

Ivvetta, vôbec som ťa nechcela uraziť:-O, a tvoj recept určite vyskúšam, ale zajačie pečene nahradím kuracími. Dá sa to? Vieš, my zajace nechováme, kupujeme ich od susedov a aj oni, zrejme si uvedomili, čo je to trhový mechanizmus, zvýšili cenu z piatich na osem € :-)):-)):-)), ale nie za kg, ale za kus=niektorý má kilo, ďalší o 10 dg. viac, takže občas kúpim samé kosti:-((, ale žiadna tragédia, my aspoň nestučnieme a pes má hody:-)):-)):-)):-)).

Ahojte, bývam iba pár km od slovensko-maďarských hraníc, v dedinke Demandice a emigrovala som sem asi pred desiatimi rokmi, keď mi, hoci rodenej Bratislavčanke, začalo toto mesto=BA, totálne liezť na nervy:-//
Mám svoj vlastný domček, viem, za čo platím=žiadne vodárenské, vykurovacie a iné zdieračské firmy mi "nekecajú" do poplatkov, no prosto pohoda, mám konečne čas učiť sa variť atď.
Inak, zas nebývam až na takom príšernom konci sveta:-D. V Leviciach máme Tesco, Billu, Kaufland a iné,a dokonca aj"nákupné mestečko", čosi podobné ako Tandorf pri Viedni.
Želám veselé vykročenie do nového týždňa:-)):-)):-)), veselé predvianočné upratovanie;-(;-(;-(;-(;-(, veselé pečenie:-p:-p:-p a vôbec....:yes::yes::yes::-K:-K:-K:-)):-)):-))

cecilka:mělo tam být: k játrům přilijeme smetanu...aby PAŠTIKA pěkně ztuhla, ostatním to snad došlo :-):-))

cecilka:my králíky chováme, takže pro nás není problém "nasbírat" nějaký 400 g jater ;-)

cecilka: Neviem, kde bývaš, u nás dostať niekedy králičie pečienky v Metre, ale neviem, či ti nie je tiež od ruky. ;-)

No, vzhľadom k tomu, že cecilka píše slovensky, nemusí mať Alberta poruke ( neviem, kde býva, či na Slovensku, v Čechách alebo inde ).;-)

Spagetka, Albert k nám ešte "neprišiel" :-((a v Lídli som ich skutočne ešte nikdy nevidela.;-( Inak, domáce paštéty robievam, aspoň vieme, čo jeme a králičiu pečeň nahradím kuracou. A tento recept s ríbezľovou marmeládou sa mi zdá zaujímavý.
Želám krásny zvyšok víkendu a "neuvar" sa do bezvedomia :-)):-)):-)), tvoje recepty sú skvelé :-p, už som nejeden vyskúšala, hoci som ich ich nekomentovala.:-D:-D:-D

cecilka: nemáš pravdu, běžně králičí játra kupuji v Albertu cca po 200 g, pak je mají i v Lídlu a u řezníka dostanu na objednání, kolik chci.

Môže to byť celkom dobrá paštéta až na to, že králičiu pečeň (játra) som ešte v žiadnom obchode nevidela a "nazbierať" 400 gramov, to musí byť riadna fuška. 1 králik má totiž pečeň "ťažkú" asi ako kurča=cca 5 g.:-(
A mám v recepte trochu nejasno. "Poté vyndáme z pánve....... a k játrům ... aby marmeláda pěkně ztuhla."????? Tá zmes pečení (játer) sa vďaka koreninám zmení na marmeládu?:-?:-!:-//

Radim Buffalo 7. 12. 2014 11:34
myslím, že je zcela 1,zda tu játru osolím hned nebo potom,když se nakonec stejně rozmixuje...já osobně játru solím hned neb nemám rád když je měkká jak namočená houska...

Ještě nikdy jsem paštiku nedělala, ale dala bych si říct:-)

Tématické fráze:
domácí paštika z králičích jater, domácí králičí paštika recepty, recept na domácí výbornou paštiku, domácí paštika z králíka recepty, recept na výbornou paštiku, domaci kraliči paštika, paštika z kraličich jater, domácí paštika, domácí paštika recepty, králičí paštika recept, paštika z králičích jater recept, králíci paštika, domaci pastiky, pastika recept, domácí paštika z králíka, domácé paštika, domaci pastika albert, kraličí domaci pastika, tejaja domácí paštika recept, domácí paštika recept

Suroviny:
játra, játra vepřová, cibule, česnek, smetana ke šlehání, máslo, olej olivový, marmeláda rybízová, jalovec, koření nové koření, bobkový list, tymián, koření oregáno, majoránka, koření provensálské, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu