Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pstruh upečený, v másle utopený

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Bříška očištěných pstroužků vyplníme plátky másla (nešetřit) a okořeníme oblíbeným kořením a solí. Do zapékací mísy pod pstruhy i na ně dáme další plátky másla a v rozehřáté troubě pečeme 15-20 minut, podle velikosti pstruhů. Během pečení často přeléváme máslovým výpekem. Krok 2: Co k tomu - nejlépe nějaké dobré pečivo, kterým ten báječný sosík vytíráme.

Zveřejněno 9. 12. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Ke spoustě pstruhů na másle přidávám i tu svou verzi :-)

Na zkoušku jsem použia koření na ryby z Lidlu. Jmenuje se“Pil Pil“ a je moc dobré i v bramborácích.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh upečený, v másle utopený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qr7R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pstruh upečený, v másle utopený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qr7R

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

casino:ach jo:no:Tebe musí ve vnitřku něco hrozně užírat...;-(
Až ty pstruhy vycpané kaki uděláš,dej vědět.Myslím si,že u kaki po"uvařaní"nebude poznat,jestli bylo zaralé,nebo nezralé;-)
Ale takto znehodnotit rybu...no,asi máš jiné chutě:-/

Anna Kocikova:
No, nikdo nevíme všechno…, ale vy vědomě šíříte bludy. Než mlžit, možná stačilo neinformovanost otočit v žert: Kočičko skákavá, jsem si říkala, že je to divný pstruh, když to na mě dělá voči jako vlk na Karkulku...:-D
Já tu příšerku poznal díky diskuzi na vámi zmíněném LABUŽNÍKOVI. http://www.labuznik.cz/recept/grilovany-pstruh/
Tam ten renonc v názvu vyřešil admin přímo šalamounky, když do surovin vedle pstruha doplnil – nebo jiný vodní dravec ;-)
A co se rcp týká, ryby dělané na másle preferuji kořeněné spíše s rozumem, tedy takřka nekořeněné (na rozdíl od ryb vařených. Nicméně, už se těším na pstruhy vycpané nezralým kaki...;-)

cathleen:Já solím ráno,ale až tak,polopaticky to tady(i u jiných svých rcp)nepopisuji:-8Chci se vyvarovat přihlouplým komentářům...:-/V pomerančovém džusu jsem příchuť mrkve zatím nezaznamenala


MajaV:děkuji:-K

rujet:díky:-Ktakto ho dělávám i na pánvičce-ušetří se energie:yes:Těsně před dokončením přidám plyn na plné grády a po 3minutách otočím rybku na druhou stranu...vážně těch 15minut stačí:-)

Moc pěkný:yes:, brzy zkusím takto udělat:-p

Anna Kocikova: jasně, že to není tvá chyba, taky většinou předpokládám, že kupuji to, co je na obalu napsáno. I když...třeba pomerančový džus bývá často z mrkve:-p
Škoda, že nevěříš kamarádovi rybářovi :-D I v dTestu píší, že tohle oznacení je pouhý marketingový chyták https://m.dtest.cz/clanek-2291/jak-vybrat-pstruha - stříbrnice je velice dobrá ryba, taky jsme ji kupovávali. Já je solim asi hodinu dopředu (podle rad M. Štěpničky), sůl pronikne rovnoměrně do všech vrstev masa a maso zpevní. ;-)

Hned bych si ho dala. Vypadá úžasně.:yes::yes::yes:

zizala:Moje chyba...;-)mám ve zvyku prezentovat celý postup"pečení,vaření":-)Kdyby tam ta fotka upečené ryby v míse nebyla,asi by nebyl ani Tvůj komentář:-))Ale mohu Tě ujistit,že to máslo připálené na okrajích nebylo.Kdybych rybu v průběhu pečení podlila(vodou,vínem,vývarem)zase by to vypadalo jinak;-)

cathleen:To samé mi řekl kamarád rybář;-)Ale já používám v surovinách ten název,který je napsaný na etiketě zakoupeného výrobku,abych nemátla případné zájemce o recept:-)
Ivi,to je něco podobného,jako když v obchodě koupíš čínské zelí,které je pekingské...co pak v receptu do surovin napsat:-/:-8Není to má chyba:-)

casino:Dali,tak od Tebe ty smajly opravdu sedí;-):-))Tuhle rybu,kterou takto dělávám opravdu roky a roky(jen se solí a rozmarýnem),jsem tady dala úmyslně:-!a čekala jsem na"ohlasy"Věděla jsem,kdo se chytne:-DKde jsou ty časy na Labužníku;-)

Všem děkuji za komentáře,zájem o recept i hodnocení:-K

ivulinka: No, to máslo v pekáčku je dost přepálené, tady bych raději sosík nejedla, i když jinak mám máslo na rybách strašně ráda :-p
Koření neznám, směsi nekupuju, já mám na rybách neradši jen sůl a bylinky ;-)

Nevím jak casinovi, ale mě se líbí, máslo mám ráda téměř ve všem:yes:

Drahuš, téhle rybě se pstruh jen říká, je to stříbrnice atlantská - mořská ryba ;-) (nepatří ani mezi lososovité, jako pstruzi)

ach jo:-(

:-p:yes::yes:

ach jo :-D

Tématické fráze:
stříbrnice atlantská, pstruh recept, pstruh na másle, jak nejlepe udelat pstruha, stříbrnice atlantská recept, prepalene maslo, pstruh na másle recept, pstruh recepty, pstruh v troubě, stribrnice atlantska recepty, pstruh podle štěpničky, recept pstruh na másle, pstruh dělaný v alobalu, ja solit pstruha, je potreba solit pstruha dopredu, stříbrnice ryba, dtest ryby, pstruh delany v troube, recepty na pstruha, recept na pstruha

Suroviny:
pstruh, koření, sůl, máslo

Přidat fotografie receptu